Corona

Null smitte - nå kommer tusenvis av påsketurister

I over ett år har de 1500 innbyggerne i Nissedal sluppet unna smitten. Nå innfører kommunen blant annet vakthold i butikkene når påsketuristene kommer.

NULL: Ingen i Nissedal har så langt blitt registrert med coronasmitte. Nå venter påskeinnfarten. Foto: Nissedal kommune
NULL: Ingen i Nissedal har så langt blitt registrert med coronasmitte. Nå venter påskeinnfarten. Foto: Nissedal kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er nesten utrolig, vet du, men vi har ikke hatt ett eneste tilfelle. Bank i bordet. Men både innbyggerne og hytteturistene her har lagt ned en fantastisk innsats. Jeg har til og med fått telefoner fra folk som lurer på om det er greit at de drar ned på butikken for å kjøpe melk.

Ordfører i Nissedal, Halvor Homme, gjør alt annet enn å klage på de tilreisende i kommunen. Bygda med 1500 innbyggere er en av svært få kommuner i Norge som fortsatt står registrert med null corona-tilfeller.

Om få dager står påske nummer to siden pandemiens start for tur. Med 2500 hytter, 1500 flere enn det er hus i kommunen, er det ingen tvil om at antall mennesker i Nissedal øker betraktelig neste uke. I ei normal påske helt helt opp til 10.000, ifølge ordfører Homme.

Følger anbefalingene

Tirsdag kveld sitter han og ser på nyhetene i reprise, da Dagbladet ringer. De nye reglene og rådene fra regjeringen har ordføreren i nullsmittekommunen ingenting å utsette på.

- Så langt har vi fulgt anbefalingene og rådene fra regjeringen stort sett hele tida. Vi skal ha et nytt møte i morgen, og vil nok fortsette den trenden, sier Homme, som har forståelse for tiltakene som innføres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer