Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nulloppgjør for kommuneansatte

To timer på overtid ble Kommunenes Sentralforbund (KS) enige med LOs forhandlingssammenslutning i kommunal sektor (LOK), UHO og YS-K om en avtale i årets mellomoppgjør for kommunalt ansatte. Men i Oslo er det brudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 02.00 natt til onsdag godtok arbeidsgiverorganisasjonen KS og hovedsammenslutningene LOK, Utdanningsgruppenes Hovedorganisasjon og Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund Kommune skissen for mellomoppgjøret.

Ikke ekstralønn

Som for de statlige ansatte blir det ingen nye lønnstillegg for de kommunalt ansatte utover det partene ble enige om ved hovedoppgjøret i 2002. Ifølge KS har de kommunalt ansatte i gjennomsnitt fått en lønnsøkning på 4,63 prosent som et resultat av fjorårets forhandlinger.

Det er enighet mellom partene om at det fram mot neste hovedtariffoppgjør blant annet skal rettes en felles innsats for likelønn, inkluderende arbeidsliv og reduksjon av uønsket deltid. Det skal settes ned utvalg fra begge parter på de tre områdene. Utvalgene skal forsøke å finne virkemidler som kan bidra til å oppnå likelønn mellom kvinner og menn og redusere omfanget av uønsket deltid.

Det er også kommet på plass en bestemmelse som sikrer at den faktiske lønnsutviklingen i kommunal sektor i 2003 er innenfor den samme ramme som for arbeidere og funksjonærer i industrien.

Partene ble også enige om at KS skal nedsette et utvalg som skal utrede en lavlønnsgaranti fram til 1. januar 2004 med sikte på hovedlønnsoppgjøret for kommunal sektor 1. mai samme år.

Et utvalg skal også nedsettes for å utrede ulike sider ved pensjonsproblematikken.

Brudd i Oslo

Arbeidstakerorganisasjonene til de ansatte i Oslo kommune brøt natt til torsdag lønnsforhandlingene med kommunen etter at arbeidsgiverne kom med tilbud om et nulloppgjør. Oppgjøret går dermed til mekling.

- Tilbudet fra Oslo kommune er en ren provokasjon, sier leder i Norsk Kommuneforbund, Oslo, Mari Sanden.

Det økonomiske tilbudet fra arbeidsgiver innebærer at ingen ansatte i Oslo kommune får lønnsøkning.

- Kommunen snyter oss for 120 millioner kroner. Dette er lønnstillegg resten av kommune-Norge avtalte i 2002, men som blir utbetalt i 2003. I Oslo kommune skulle partene forhandle om disse pengene nå, sier Sanden.

Oslo kommune holdes utenfor det sentrale oppgjøret for de kommuneansatte.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media