Nullskatteyter Gro bruker norske sykehus

De skatter ikke til Norge, men både Gro og Arne Olav Brundtland benytter det norske helsevesenet når de trenger legebehandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at Gro Harlem Brundtland (68) ikke betaler én eneste kroner i skatt til Norge av sin statsministerpensjon, har det norske helsevesenet stilt opp når hun og ektemannen Arne Olav Brundtland (71) har hatt behov for hjelp.

For mens Gro har valgt å bosette seg i Frankrike, og henter in ntekter fra USA og andre internasjonale oppdrag, reiser den tidligere legen og Ap-statsministeren hjem til Norge når familien selv trenger medisinsk behandling.

Gjennom sin personlige pressetalsmann, Jon Mørland, bekrefter Gro at hun i både februar og juni i fjor ble hofteoperert i Norge. Etter at Arne Olav Brundtland ble rammet av slag, fikk han benytte seg av rehabiliteringstilbudet til Sunnaas sykehus. Eksperter Dagbladet har vært i kontakt med, anslår at ekteparets forbruk av helsetjenester de siste åra har kostet samfunnet over én million kroner.

Medlem av folketrygden

Dagbladet ba gjennom PR-rådgiveren om en kommentar fra Gro til dette. Her er svaret hun ga:

– Vi blir trukket syketrygdeavgift ved utbetaling av våre pensjoner, etter en avtale mellom en rekke land innenfor EØS-området, bla Norge og Frankrike, om samarbeid omkring helsetjenester og trygderettigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer