Nummer fire på tysk popliste

Norges kongefamilie er svært populær i Tyskland, men må se seg grundig slått av svenskene. Også de spanske og nederlandske kongelige kommer høyere på listen enn de norske, viser en meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia får stemmene fra 38 prosent av de spurte i målingen som det anerkjente Emnid-instituttet har utført for bladet Auf einem Blick. Silvia er født i Heidelberg i Tyskland, og gjester ofte sitt gamle hjemland.

Begeistringen for kronprins Felipe bidrar trolig sterkt til at den spanske kongefamilien kommer på annenplass med 15 prosent. Deretter følger de kongelige i Tysklands naboland Nederland med 12 prosent og de norske med 10 prosent.

Kong Harald og hans hus slår dermed både det skandaleombruste britiske kongehuset (9 prosent) og den danske dronningfamilien (8 prosent). Kongens sykdom den siste tiden har fått mye sympatisk omtale i tyske medier.

Tyskland har ikke hatt noen kongefamilie siden keiser Wilhelm II abdiserte i 1918, men tyskerne holder seg fortsatt med diverse fyrstehus. Interessen for kongelige i andre land er svært stor, og tyske ukeblader er fulle av mer eller mindre troverdig rojalistisk sladder.