<strong>NUSSELIG MONSTER:</strong> Ikke alle haier framstår som farlige og skremmende, men denne lille (store) haien av typen Småflekket rødhai, var skummel nok for søstrene Emily (4) og Nicoline Sartz-Lunde (6) da de fisket den ved Larkollen i dag. Foto: Privat.
NUSSELIG MONSTER: Ikke alle haier framstår som farlige og skremmende, men denne lille (store) haien av typen Småflekket rødhai, var skummel nok for søstrene Emily (4) og Nicoline Sartz-Lunde (6) da de fisket den ved Larkollen i dag. Foto: Privat. Vis mer

Nusselig hai-rekord på Larkollen

Ikke alle haier egner seg til å skremme folk opp av vannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Spesielt ikke om haien er av det slaget Nicoline (6) og Emily Sartz-Lunde (4) fanget på Larkollen i dag, en Småflekket rødhai.

- Normalt går det mest i torsk og flyndre her da. Men nå kom det altså en sprell levende hai på kroken, sier pappa Marius Sartz-Lunde til Dagbladet.
- Når jeg så på munnen til fisken så oppdaget jeg med en gang at dette var en hai.

Rekord I følge den stolte far står Nicoline og Emily faktisk for en ny norsk rekord da de halte den, om vi får si det, nusselige lille haien om bord i båten.
- Ja, når vi slo opp på nettet så vi at den gamle rekorden var på 1.230 gram. Denne var på hele 1.600, sier han.

- Fikk de den opp selv?
- Nei. De måtte nok ha litt hjelp fra pappa.

Nusselig? Haien kan framstår som søt og nusselig for oss, og langt fra noe «monster» av det slaget som ble tatt på Karmøy lørdag, med mindre en er snegle, blekksprut, liten fisk eller et krepsdyr.
For slike små individer kan en Småflekket rødhai nok framstå som et monster ettersom de står på haiens meny.

Småflekket rødhai har sitt daglige virke langs kysten opp til Nordland og opererer på relativt grunt vann i fjæra ned til 400 meter.

- Vi har forstått det slik at det er en meget unormal og «skummel» fangst, i alle fall for jentene, sier Marius Sartz-Lunde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer