Nutrilett kan bli forbudt

Statens næringsmiddeltilsyn vurderer å forby slankeproduktet Nutrilett på grunn av funn av genmodifisert soya. Günderne i Nutri Pharma frykter ikke at dette skal gå ut over børsetablering eller USA-lansering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er våre lisenspartnere i Nycomed som er ansvarlig for innholdet i Nutrilett, men vi ble svært overrasket da vi så på TV2-nyhetene at næringsmiddeltilsynet vurderer å forby Nutrilett fordi det er funnet genmodifisert soya i slankemidlet, sier gründer Trond Syvertsen. Sammen med legen Lars H. Høie la han grunnlaget for suksessbedriften i 1993.

Nå har det norske aksjemarkedet blitt introdusert for Nutri Pharma og i går var det siste frist for å tegne aksjer før selskapet går på børs. Men dette påvirkes ikke av nærinsgmiddeltilsynets beslutning mener gründeren:

- Norge er et lite marked for oss, og samtidig det strengeste landet når det gjelder genmanipulering, så dette kommer verken til å påvirke børs-etableringen eller USA-lanseringen av Nutrilett i mai, tror Trond Syvertsen. Han vil ikke så hvor mange som har tegnet aksjer, men røper at det er betydelig overtegnet.

Påviste genmodifisert soya

Bakgrunnen for at næringsmiddeltilsynet vurderer å forby Nutrilett er at forskningsinsituttet Matforsk på Ås har påvist at produktet inneholder genmanipulert soya. På bestilling fra konkurrenten Herbalife gjorde Matforsk testen av Nutrilett. Nå skal produktet testes på nytt.

Genmanipulert soya er ulovlig i Norge. Statens Næringsmiddeltilsyn har tidligere pålagt selskapet Herbalife å stanse salget av et annet slankeprodukt som inneholdt genmodifisert soya og mais.

Nutrilett er det mest kjente slankepulveret på det norske markedet, og er brukt i over 10 år av nordmenn som ønsker å gå ned i vakt.

Den viktigste ingrediensen i Nutrilett, som i flere andre slankepulver, er soya. Nå viser undersøkelsen gjort av Matforsk at Nutrilett inneholder genmanipulert soya i større mengde enn de to prosentene som er tillatt i Norge.

Nutrilett-produsenten Nycomed sier i en kommentar at selskapet har vært i god tro. Selskapet beklager, og lover å se på hva som kan gjøres.