Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NVE: - Fortsatt en del usikkerheter vi må forholde oss til

Meldt om nedbør i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rauma kommune, NVE og politiet holdt pressekonferanse om situasjonen fra Åndalsnes klokka 13 lørdag.

Følger stadig med på situasjonen Lars Olav Hustad fra Rauma kommune åpnet pressekonferansen ved å informere om at de evakuerte er trygge.

- De evakuerte har hatt en grei natt. De er ved godt mot, men det tar selvfølgelig på, sier Hustad om situasjonen til de evakuerte. Vi holder tett dialog, legger han til.

Overvåkning i år har vært bedre enn i fjor høst.

- Vi har bedre kunnskap nå, men det er fortsatt en del usikkerheter vi må forholde oss til. Vi skal kunne varsle om fare så fort som mulig slik at kommunen kan få kontroll om noe skjer, sier Blikra fra NVE.

Han opplyser også om at det har vært bevegelse i øvre del av fjellet det siste døgnet. - Det er meldt nedbør fram mot kvelden, men vi følger stadig med, sier Blikra.

- Vi har fått ut innbyggerne og husdyr. De er alle i trygghet. Vi har etablert vakthold slik at ingen kommer inn på området, sier Andreas Hustad fra politiet.

Små steinsprang ved Mannen i natt Det har gått noen små steinsprang ved fjellet Mannen i løpet av natten, men utover det betegner politiet situasjonen som uendret.

Fredag ble farenivået ved fjellet i Rauma kommune hevet til rød kategori, noe som betyr ekstrem rasfare. De ni beboerne i området under fjellet ble evakuert, og politiet innførte oppholdsforbud. 350 sauer ble også hentet ut.

Politi og sivilforsvar har vært i beredskap ved utkanten av det evakuerte området gjennom natten.

- I løpet av natten er det registrert noen små steinsprang, men det er ikke noen endring utover det. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og geologer overvåker området, sier operasjonsleder Tove Anita Asp i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!