FORTSATT ULOVIG:  Selv om produsentene har klaget og fått oppsettende virkning, og kan selge kjølerom til private, mener NVE at de ikke har snudd.
FORTSATT ULOVIG: Selv om produsentene har klaget og fått oppsettende virkning, og kan selge kjølerom til private, mener NVE at de ikke har snudd.Vis mer

NVE: - Vi har ikke snudd

NVE nekter for at de har snudd, og sier nå at de bare har gitt oppsettende virkning for kjølerom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag kunne Dagbladet fortelle at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har lagt ned forbud mot salg av kjølehjørner til private hjem. De tre norske bedriftene som produserer kjølehjørner fikk forbud mot å selge til private hjem.

Årsaken var at kjølehjørner bruker mer energi enn vanlige kjøleskap.
Snudd
Kort tid etter at Dagbladet publiserte artikkelen om kjølerom på nettet, la NVE ut en pressemelding, hvor det het at produsentene likevel kan selge kjølehjørner til private husholdninger.

Dagbladet skrev da at NVE hadde snudd, og likevel ikke forbudt salg av kjølerom fra 1. mai.

- Ikke snudd
- Vi har ikke snudd. Forbudet står ved lag, sier kommunikasjonsdirektør Kjetil Hillestad.

- Det vi har gjort, etter at de tre bedriftene klaget på vårt vedtak, er at NVE 25. mars og 16. april ga vedtaket oppsettende virkning inntil klagene er avgjort. Det betyr at alle tre bedriftene kan selge kjølehjørnene inntil klagene er ferdig behandlet, sier Hillestad.

- Det betyr vel at NVE har snudd, siden det likevel ikke er ulovlig å selge kjølehjørner til private husholdninger?

- Nei, vi har bare gitt en oppsettende virkning. Det betyr at det er lov å selge kjølehjørner til klagen er behandlet, sier Hillestad.

- Hvorfor opplyst dere ikke i går at dere hadde gitt oppsettende virkning?

- Det beklager vi. Det var en feil fra vår side, sier kommunikasjonsdirektør Kjetil Hillestad.

- IkKE SNUDD:  Kommunikasjonsdirektør Kjetil Hillestad i NVE, understreker at NVE ikke har snudd, bre gitt forbudet oppsettende virkning. Foto: NVE
- IkKE SNUDD: Kommunikasjonsdirektør Kjetil Hillestad i NVE, understreker at NVE ikke har snudd, bre gitt forbudet oppsettende virkning. Foto: NVE Vis mer