Flom på Østlandet

NVE advarer: Flommen blir verre

Nå kommer regnet i tillegg til snøsmeltingen.

STENGT: På Otta hadde Gudbrandsdalslågen steget så mye at parkeringsplassen ligger under vann ved kjøpesenteret Amfi. Nå risikerer man at vannet flommer inn hovedinngangen til kjøpesenteret. Foto: Amfi Otta / Facebook
STENGT: På Otta hadde Gudbrandsdalslågen steget så mye at parkeringsplassen ligger under vann ved kjøpesenteret Amfi. Nå risikerer man at vannet flommer inn hovedinngangen til kjøpesenteret. Foto: Amfi Otta / Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Har du bilder av flommen? Tips oss på 2400@db.no

(Dagbladet): Store deler av Østlandet er rammet av flom, som allerede har medført materielle skader nord i landsdelen. Men Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) kan dessverre lite gjøre for å dempe bekymringen.

- Vi forventer en økning i vannivået i alle vassdragene med sideelver og bekker. Det er en veldig alvorlig situasjon, sier Per Glad, vakthavende hydrolog ved NVE, til Dagbladet torsdag kveld.

  • Sjekk de siste varslene fra NVE

Vannmassene har allerede begynt å skape store problemer.

På Otta hadde Gudbrandsdalslågen steget så mye at kjøpesenteret Amfi har sett seg nødt til å holde hovedinngangen stengt. Parkeringsplassen ligger allerede under vann, og frykten er at vannet skal flomme inn i senteret.

- Vår hovedinngang er imorgen stengt grunnet store mengder vann, skrev Amfi Otta på Facebook seint i går kveld.

Gudbrandsdølen Dagningen melder at deler av sentrum av Otta er under vann.

Uheldig sammentreff

På direktoratets kart er nesten hele Østlandet oransje - hvilket vil si nest høyeste vannføring på en firetrinns skala. På dette nivået ventes omfattende oversvømmelser og flomskader på utsatte steder, og NVE oppfordrer folk til å sikre og flytte verdier langs utsatte vassdrag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer