Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NVE avblåser ikke skredfaren i Nord-Norge

- Må vise hensyn i lang tid framover, sier Ragnar Ekker i NVE.

SKREDFARE: Selv om påska er over, er ikke skredfaren i Nord-Norge det. Den må vi ta hensyn til i lang tid framover, sier NVE.
Foto: Eric Fokke / NTB scanpix
SKREDFARE: Selv om påska er over, er ikke skredfaren i Nord-Norge det. Den må vi ta hensyn til i lang tid framover, sier NVE. Foto: Eric Fokke / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skredfaren er langt fra over, og spesielt turgåere får beskjed om å vise hensyn. I Nord-Norge er skredfaren størst.

Der har det vært spesielt mange snøskred i påsken. Skredene har ført til to dødsulykker. Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorats (NVE) skredvarsling er faren fortsatt betydelig flere steder i landsdelen tirsdag og onsdag.

- Folk må fremdeles være forsiktige. Det er fremdeles krevende forhold i fjellet. Svake lag i snødekket gjør at man må vise hensyn i lang tid framover. Det gjelder særlig dem som er på tur, sier Ragnar Ekker, vaktleder hos NVEs skredvarsling til NRK.

Ekker påpeker at turgåere må huske på at de kan utløse skred også andre steder enn der de går.

25 utrykkinger

Bare i Troms har nødetatene rykket ut til 25 snøskred i løpet av påsken.

- Akkurat nå er det roligere vær enn i påsken. Skredfaren i både Troms og Finnmark er avtakende, men forholdene er fremdeles kompliserte. Folk må ikke tro at skredfaren er over, sier Ekker.

I Voss og Indre Fjordane vil skredfaren være betydelig onsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling