NVE foreslår dyrere strøm ved overforbruk

- Store investeringer, nettleien vil øke betydelig uansett.

FØRST NYE MÅLERE - SÅ DYRERE STRØM: Digitale strømmålere har inntatt norske hjem de siste par årene. Nå vil NVE øke nettleien og ergo strømprisene. Foto: Paul Kleiven, NTB Scanpix.
FØRST NYE MÅLERE - SÅ DYRERE STRØM: Digitale strømmålere har inntatt norske hjem de siste par årene. Nå vil NVE øke nettleien og ergo strømprisene. Foto: Paul Kleiven, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NVE foreslår en omlegging av norske husstanders strømmåling som innebærer at du betaler mer nettleie hvis du bruker mye strøm på en gang.

I dag er regningen basert på strømforbruket. NVE ønsker å innføre en ordning der kundene betaler mer nettleie hvis de bruker mye strøm på en gang, skriver VG.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut forslaget på høring, og Forbrukerrådet er blant dem som er imot.

- Mange kan i liten grad styre strømforbruket. Småbarnsfamilier vil for eksempel ha utfordringer med å endre sitt forbruksmønster på enkelte tidspunkter. En komplisert abonnementsløsning kan også føre til at enkelte vegrer seg for å bruke strøm på gitte tidspunkter i løpet av dagen eller når det kaldt ute, sier forbrukerdirektør Randi Flesland til VG.

Også Bellona, Energi Norge, Fjordkraft, Hafslund Nett og WWF er blant de mange som har uttrykt motstand til forslaget.

Statnett, Enova og Statsbygg er blant de få som støtter det.

NVE: Nettleien vil øke uansett

NVE avviser kritikken og mener den foreslåtte endringen bare vil være bra for forbrukerne. De viser til at nettleien uansett kommer til å øke betydelig i årene framover fordi nettselskapene må gjennomføre store investeringer i nettet. Hvis kundene deres unngår å bruke mye strøm på en gang, trengs ikke like store investeringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer