NVE frykter 50-årsflom i Trøndelag

Mye nedbør og mildt vær gjør at det nå ventes storflom.

STORFLOM: Vårflom i Hegra i 2011. Massiv snøsmelting skapte oversvømmelser som førte til at Meråkerbanen måtte stenges ved Hegra i Nord-Trøndelag. Nå ventes ny storflom.
Foto: Tor Aage Hansen / Scanpix
STORFLOM: Vårflom i Hegra i 2011. Massiv snøsmelting skapte oversvømmelser som førte til at Meråkerbanen måtte stenges ved Hegra i Nord-Trøndelag. Nå ventes ny storflom. Foto: Tor Aage Hansen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vannføringen i bekker og elver på Fosen i Trøndelag øker mer enn antatt. NVE frykter at mengdene vil nærme seg nivået for 50-årsflom om dette fortsetter.

Mildt vær og mye nedbør har gitt raskt økende vannføring i Trøndelag. Vannføringen ligger torsdag ettermiddag på et nivå rundt middelflom i flere elver nord for Trondheim. Regn i kombinasjon med snøsmelting vil gi fortsatt økende vannføring, varsler Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Økningen i vannføringen er torsdag ettermiddag sterkest ved Krinsvatn i Rissa på Fosen, og passerte samme formiddag nivået for femårsflommen, opplyser hydrolog Harald Viken i region Midt-Norge i NVE til Adresseavisen.

- Slik det ser ut nå kommer vannet til å fortsette å stige gjennom hele kvelden og natten og deler av dagen i morgen. I verste fall kan det vare til i morgen ettermiddag før vannføringen begynner å gå tilbake igjen. Innen den tid kan det se ut til at vannføringen vil nærme seg nivået for 50-årsflom, men neppe gå over, sier Viken.

Vannføringen i Nord-Trøndelag vil ikke øke like raskt som på Fosen.

I følge NVE ligger grensa for en 50-årsflom på 1351 liter i sekundet per kvadratkilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer