NVE frykter mer regn, magasinene er fulle

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) frykter mer regn på Sør- og Østlandet. - Magasinene er mer enn fulle, sier hydrolog Thomas Skaugen. Meteorologene kan ikke berolige. Lørdag kveld kommer et nytt kraftig regnskyll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det regner og det regner og det regner, sier hydrolog Thomas Skaugen i NVE. Han følger med på utviklingen i vannmagasinene i de regulerte vassdragene. De har vært fulle lenge.

- Nå frykter vi selv små nedbørsmengder, men forsøker å kontrollere vannføringen slik at det ikke blir store skader, sier Skaugen. Han håper på en stopp i regnværet lørdag. Det får han, men bare i noen timer.

Nytt kraftig regnvær på vei

I morgen tror statsmeteorolog Bjørn Harald Flobekk at det kan bli fint med stort sett oppholdsvær på Sørlandet og Østlandet. Men det er bare en liten pause i regnværet som har fylt hver eneste lille bekk til langt over randen.

Lørdag kveld og natt til søndag vil et nytt kraftig regnvær komme inn over området, sier Flobekk.

Pent i nord

Vil du ha skyfri himmel og oppholdsvær , er det bare å reise nordover til Trøndelag. Statsmeteorolog Floberg melder at de fremdeles vil ha pent og mildt vær i dagene fremover fra Trøndelag og nordover. Det er kanskje ingen trøst for de som bor sør i landet, men i Trøndelag er det nå så tørt et det er vannmangel enkelte steder.