NVE-ingeniør: - Flommen var ikke godt nok varslet

NVE: - Vurderingen vi gjorde var helt riktig.

DÅRLIG VARSLET: Store nedbørsmengder på vestlandet har ført til flom, som her i elva Opo i Odda i Hordaland. Nå mener en sjefingeniør i NVE at flommen ikke var godt nok varslet i andre fylker. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
DÅRLIG VARSLET: Store nedbørsmengder på vestlandet har ført til flom, som her i elva Opo i Odda i Hordaland. Nå mener en sjefingeniør i NVE at flommen ikke var godt nok varslet i andre fylker. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Allerede mandag varslet flom- og rasvarslingstjenesten til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) høyeste nivå (fire/rødt) for Hordaland, mens det i Sogn og Fjordane ble vurdert til nivået under (tre/oransje).

Flommen har truffet hardest i Hordaland. Men flere hundre personer har blitt evakuert fra forskjellige steder i Sogn og Fjordane. Tirsdag kveld måtte flere enn 20 personer bli hentet ut av enkelte områder med helikopter, da bruer og veier var blitt tatt av flommen.

Minst seks hus er tatt av vannmassene i Flåm i Aurland kommune i Sogn og Fjordane.

- Burde ha vært rødt Sjefingeniør Inge Lavoll i NVE innrømmer overfor NRK at de store nedbørsmengdene ikke ble varslet godt nok.

- I ettertid ser vi at faren for flom ikke var godt nok varslet. Det burde ha vært rødt også andre steder enn i Hordaland, sier Lavoll til NRK.

Han forteller at det også har kommet reaksjoner fra NVE i Oslo.

- Det er et vesentlig spørsmål som også er stilt fra NVE sentralt i Oslo. Varselet går ut basert på nedbørsvarsel og det vi ellers vet om fuktighet i bakken, og mengden vann i elvene, sier han til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer