SNUR:: Fra 1. mai skulle det bli forbudt å selge slike kjølehjørner til private norske hjem. Men nå snur de. Foto: Norcool
SNUR:: Fra 1. mai skulle det bli forbudt å selge slike kjølehjørner til private norske hjem. Men nå snur de. Foto: NorcoolVis mer

NVE snur - utsetter forbud

I går bekreftet NVE at det fra 1. mai er forbudt å selge kjølehjørne til private hjem. I dag snudde NVE.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag kunne Dagbladet fortelle at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) hadde lagt ned forbud mot salg av kjølehjørner.

Mandag bekreftet NVE forbudet overfor Dagbladet, og begrunnet det med et EU-direktiv og at kjølehjørner brukte for mye energi.

I dag - kort tid etter at Dagbladet publiserte artikkelen om forbudet - snudde ledelsen i NVE.

I en ny pressemelding fra NVE heter det:

«Etter klage på vedtak har NVE besluttet å gi de tre norske bedriftene som fikk forbud mot å omsette kjølehjørner i husholdningene fra første mai i år, utsettelse på omsetningsforbudet inntil klagen er avgjort». Opphevelsen av forbudet betyr at de tre norske bedriftene Røros Metall AS, Scandinavian Appliances AS og Thermocold KFD AS som produserer kjølehjørner, kan fortsette å selge kjølehjørner til private norske hjem.

NVE begrunnet forbudet mot å omsette kjølehjørner til husholdningsbruk med at de ikke var miljøvennlige. Det ble også vist til at kjølehjørner ikke var i samsvar med økodesignforskriften.

Bedriftene fikk også varsel om tvangsmulkt.