Ny 16-åring pågrepet i Drammen

Fjerde gutt pågrepet etter seks barnehagebranner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sent torsdag kveld pågrep politiet i Drammen en ny 16-åring i forbindelse med barnehagebrannene i byen.

16-åringen ble pågrepet uten dramatikk like før kl. 22.30 torsdag kveld, skriver Drammens Tidendes nettutgave.

- Han er siktet for grovt skadeverk eller medvirkning til dette. Siktelsen mot de to som ble pågrepet i går, er endret til å gjelde grovt skadeverk eller medvirkning til dette, sier politiadvokat Monica Hanø til avisen.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om 16-åringen kan knyttes til brannen på Austad førskole natt til torsdag, men gutten skal være satt i forbindelse med brannene på Øren, Fjell og Nedre Eiker.

16-åringen skal avhøres og framstilles for varetektsfengsling fredag.

Tidligere torsdag ble en annen 16-åring, som er siktet for fire barnehagebranner, varetektsfengslet fram til tirsdag i neste uke.

Også en mann på 20 år og en gutt på 17 år blir fredag framstilt for varetektsfengsling i forbindelse med barnehagebrannene.

Disse to har tidligere vært siktet for å ha avgitt falsk forklaring til politiet, men politiet har nå utvidet siktelsen til grovt skadeverk og mener de har vært medsammensvorne i de fire brannene som den første 16-åringen er mistenkt for å ha påsatt.

PÅGREPET: Enda en 16-åring er i politiets hender etter seks barnehagebranner som har rystet Drammen de siste ukene. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
PÅGREPET: Enda en 16-åring er i politiets hender etter seks barnehagebranner som har rystet Drammen de siste ukene. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer

(NTB)

TOTALSKADD: Skyttelveien barnehage brant mandag 29.09.