Ny 9/11-video på nettet

Privat video viser katastrofen fra 500 meters hold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En ny video fra 11. september 2001 spres på nettet av en familie som filmet tragedien fra vinduet, kun 500 meter unna, skriver Aftonbladet.

Videoen, som tydelig viser dramaet på bakken rundt tvillingtårnene, har blitt holdt privat i lang tid, før den for første gang ble lagt ut, nøyaktig fem år etter katastrofen. I forkant av videoen skriver familien hvorfor:

«For fem år siden så vi og filmet vi angrepet på WTC fra vårt vindu, 36 etasjer opp og omtrent 500 meter fra det nordre tårnet. Å gi ut filmen har vært en vanskelig beslutning for oss på grunn av videoens følelsesmessige og personlige natur, og faren for misbruk.

Vi føler fortsatt at vårt unike perspektiv har en stor historisk verdi, og viser den skrekkfylte dagen uten at det er lagt lyd eller effekter oppå, slik det er gjort på mange andre opptak. Vi ber om at alle viser respekt for innholdet, og er klar over at enkelte kan finne dette opprørende. Vær vennlig og del filmen kun i sin helhet.»

Denne nye videoen viser godt hvor raskt røyken spredte seg etter at tårnene kollapset, og tilsvarende hvordan støvet og asken dekket områdene rundt det som har blitt kalt «Ground zero» i etterkant.

I løpet av over 26 minutter hører vi familiens reaksjoner mens dramaet utspiller seg på alle kanter av bygningen de befinner seg i.

Filmen har blitt spredt via flere steder:


(Flere av sidene sliter med stor trafikk)

TERROR: Slik så det ut da det andre flyet traff World Trade Center, 11. september, 2001. Nå spres en ny video som viser katastrofen fra en annen vinkel. Foto: SCANPIX
TERROR: Slik så det ut da det andre flyet traff World Trade Center, 11. september, 2001. Nå spres en ny video som viser katastrofen fra en annen vinkel. Foto: SCANPIX Vis mer

- Alternativ en

- Alternativ to

- Alternativ tre

- Alternativ fire

- Alternativ fem

<B>NY VIDEO:</B> Dette er et bilde fra den nye videoen fra 11. september. Den sjokkerende videoen viser tydelig dramaet som utspant seg på bakken.