- Ny æra for Italia

- En ny æra begynner for alle italienere, proklamerte Silvio Berlusconi da han i går ettermiddag kom til sitt gods utenfor Milano for å feire valgseieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er overbevist om at dere alle føler behov for en regjering som regjerer, og en statsminister som snakker mindre, jobber mer og bedre, het det i en erklæring hans medarbeidere delte ut til pressen.

Majoritet

I går kveld gjensto det fortsatt endelige resultater fra flere valgkretser, men prognosene viser at Berlusconi og hans allierte vil få 330- 365 av de 630 plassene i deputertkammeret, og 177 medlemmer i senatet. Det er 14 flere enn de 163 Berlusconi trenger for majoritet i senatet.

Det skulle gi koalisjonen Frihetens Hus en komfortabel majoritet i begge kamrene, og gi Berlusconi en mulighet til å bli sittende som statsminister i hele perioden.

Det vil i så fall være høyst uvanlig i Italia, hvor det fraksjonsfylte politiske miljøet med mange småpartier og skiftende lojalitet har slått beina under de fleste av de 58 regjeringene landet har hatt siden 2. verdenskrig.

«Kontrakt»

I valgkampen skrev Berlusconi en «kontrakt» med det italienske folk hvor han lovet å forlate politikken hvis han ikke innfridde valgløftene.

Han har lovet skattelettelser, mindre statlig innblanding i økonomien, høyere pensjoner og flere arbeidsplasser.

Oliventre-alliansens leder Francesco Rutelli la skylda for nederlaget på velgere til venstre, spesielt kommunistene, som ikke ga alliansen sine stemmer.

På vegne av partiene i koalisjonen lovet han i går å lede en «utrettelig og kompromissløs opposisjon overfor høyrekreftene vi ikke stoler på, for å påse at de holder sine løfter».

<B>VINNER:</B> Silvio Berlusconi og hans allierte i Frihetens Hus skal gi italienerne flere jobber, lavere skatt og høyrere pensjoner.