- Ny æra for Italia

- En ny æra begynner for alle italienere, proklamerte Silvio Berlusconi da han i går ettermiddag kom til sitt gods utenfor Milano for å feire valgseieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er overbevist om at dere alle føler behov for en regjering som regjerer, og en statsminister som snakker mindre, jobber mer og bedre, het det i en erklæring hans medarbeidere delte ut til pressen.

Majoritet

I går kveld gjensto det fortsatt endelige resultater fra flere valgkretser, men prognosene viser at Berlusconi og hans allierte vil få 330- 365 av de 630 plassene i deputertkammeret, og 177 medlemmer i senatet. Det er 14 flere enn de 163 Berlusconi trenger for majoritet i senatet.

Det skulle gi koalisjonen Frihetens Hus en komfortabel majoritet i begge kamrene, og gi Berlusconi en mulighet til å bli sittende som statsminister i hele perioden.

Det vil i så fall være høyst uvanlig i Italia, hvor det fraksjonsfylte politiske miljøet med mange småpartier og skiftende lojalitet har slått beina under de fleste av de 58 regjeringene landet har hatt siden 2. verdenskrig.

«Kontrakt»

I valgkampen skrev Berlusconi en «kontrakt» med det italienske folk hvor han lovet å forlate politikken hvis han ikke innfridde valgløftene.

Han har lovet skattelettelser, mindre statlig innblanding i økonomien, høyere pensjoner og flere arbeidsplasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer