Ny Aker Holding-avtale skal hindre nye konflikter

Vil unngå ny Aker-sak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Et tillegg til aksjonæravtalen i Aker Holding skal forhindre nye bitre konflikter mellom eierne, ifølge næringsminister Trond Giske (Ap) og Aker-konsernsjef Øyvind Eriksen.

Jurister på begge sider har jobbet siden mai med å utarbeide presiseringer i aksjonæravtalen med formål om å forhindre at eierne på ny ryker i tottene på hverandre.

Det skjedde i vår da daværende næringsminister Sylvia Brustad (Ap) og Aker-eier Kjell Inge Røkke for åpne mikrofoner kranglet om transaksjoner mellom Aker ASA og Aker Solutions AS.

- Hadde disse presiseringene vært på plass da, ville den konflikten aldri oppstått, sa konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker på en pressekonferanse i ettermiddag.

Presiseringene regulerer hvilke transaksjoner mellom nærstående selskaper som krever enstemmig styreforankring før de kan gjennomføres. Da Aker sist vår solgte hele eller deler av fem selskaper til Aker Solutions, ble det sådd tvil om hvor gode transaksjonene var for kjøper.

- Den samme avtalen ville blitt inngått også med dette tillegget til aksjonæravtalen, men da ville det vært opp til styret i Aker Holding å gi sin endelige godkjenning i henhold til vetobestemmelsene, sa Trond Giske.

(NTB)