Refser Inga Marte Thorkildsen:

Ny allianse:
- Uholdbart

Rødt går sammen med Høyre for å behandle saken om Clemens Saers på nytt. Partiene mener avgått skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) informerte bystyret så dårlig at saken kan ha fått feil utfall.

- NY INFORMASJON: Tidligere byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) fortalte bystyret at Oslo kommune hadde forsøkt å komme til en minnelig løsning med Clemens Saers. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
- NY INFORMASJON: Tidligere byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) fortalte bystyret at Oslo kommune hadde forsøkt å komme til en minnelig løsning med Clemens Saers. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Høyre og Rødt går nå sammen for å sikre en ny behandling av Clemens Saers-saken i Oslo bystyre.

Høyre mener at tidligere skolebyråd Inga Marte Thorkildsen ga mangelfull informasjon da saken var oppe, og at dette bidro til feil utfall.

- Vi vedtok saken med mangelfull informasjon, og det er helt uholdbart, sier Mehmet Kaan Inan (H) til Dagbladet.

Dagbladet omtalte nylig opplysningene Thorkildsen ga bystyret da det ble fremmet forslag om å gi en unnskyldning til den voldsutsatte læreren Clemens Saers. Thorkildsen fortalte bystyret at man hadde forsøkt å komme til en «minnelig løsning» med Saers, men at han hadde avvist den.

Tilbudet: - Skambud

I forrige uke kunne Dagbladet fortelle hva den minnelige løsningen besto i: 150 000 kroner på en advokatregning på 1,7 millioner, samt seks måneders etterlønn uten arbeidsplikt.

I tillegg ville kommunen at Saers skulle slutte i lærerjobben. Saers har stevnet kommunen for retten, men har tapt i tingretten og lagmannsretten. Anken til Høyesterett ble avvist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer