ANKLAGES: En ny kvinne har kommet med anklager om Brett Kavanugh. Foto: NTB Scanpix
ANKLAGES: En ny kvinne har kommet med anklager om Brett Kavanugh. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ny alvorlig anklage mot Kavanaugh

Torsdag skal Brett Kavanaugh vitne foran Senatet. Nå har en ny kvinne stått fram med alvorlige anklager mot ham.

Donald Trumps nominerte kandidat til å bli USAs nye høyesterettsadvokat, Brett Kavanaugh, venter på å forklare seg om anklagen om voldtektsforsøk. I mellomtida har en ny kvinne stått fram med anklager om seksuell trakassering.

En tidligere klassekamerat av Kavanaugh, Deborah Ramirez, anklager ham for å ha blottet seg for henne, holdt penisen foran ansiktet hennes og fått henne til å ta på den uten hennes samtykke.

Det er i The New Yorker at anklageren står fram med sin historie.

Kavanaugh avviser

Hendelsen skal ha skjedd på en studentfest i løpet av skoleåret 1983-84. Da gikk Ramirez og Kavanaugh i samme klasse på Yale University.

Nå ønsker Ramirez at hendelsen skal undersøkes av FBI.

I en uttalelse benekter Brett Kavanaugh at hendelsen har funnet sted.

- Denne påståtte hendelsen, som skal ha funnet sted for 35 år siden, skjedde ikke. De som kjente meg på den tiden vet at det ikke skjedde, og har fortalt det. Dette er en svertekampanje, enkelt og greit, skriver Kavanaugh i en uttalelse.

- Jeg ser fram til å fortelle sannheten på torsdag, og forsvare mitt gode navn og rykte mot disse anklagene.

Før Kavanaugh kan tre inn i rollen som ny høyesterettsdommer, må han bli godkjent av Senatet. Derfor har de bedt om at han forklarer seg om anklagene før godkjenningen finner sted.

Den første anklagen

For ei uke siden sto Christine Blasey Ford fram i Washington Post og fortalte om det angivelige voldtektsforsøket, som skal ha skjedd mens hun og Kavanaugh studerte sammen på 80-tallet.

Slik forklarer hun hendelsen overfor avisa:

Mens en av Kavanaughs venner fulgte med, skal han ha presset henne ned på ei seng. Så skal Kavanaugh ha befølt henne på utsida av klærne, og på klumsete vis prøvd å ta av henne klærne hennes.

Da Ford prøvde å skrike, skal Kavanaugh ha lagt hånda over munnen hennes.

Trodde hun skulle bli drept

Både Kavanaugh, Ford og den tredje personen skal ha vært svært beruset. Ford sier også at hun var redd for å bli drept.

- Jeg tenkte at han utilsiktet ville drepe meg. Han forsøkte å angripe meg og kle av meg klærne mine, sier Ford, som nå jobber som professor ved Palo Alto University i California.

Kavanaugh nekter på sin side for at det finnes sannhet i anklagene.

- Denne anklagen benekter jeg kategorisk og utvetydig. På verken videregående skole, eller på noe annet tidspunkt, har jeg gjort dette, sier dommeren i en uttalelse, som er formidlet via Det hvite hus.