Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny anke fra foreldrene

Terri Schiavo viser klare tegn på underernæring. Nå har foreldren levert inn en ny anke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bare timer etter at den føderale dommeren i Florida hadde besluttet å avvise anken fra Terris foreldre sender de på ny inn en klage, skriver CNN.

Dette er andre gang denne uken at den føderale ankedomstolen ser på saken og overveier dommer James Whittemores avgjørelse.

- Liten sjanse

Schiavos foreldre, Bob og Mary Schindler, mener datterens rettigheter har blitt misbrukt.

Eksperter mener det er liten sjanse for at dommerne vil godta anken. Det er fortsatt usikkert om juryen vil bestå av de tre samme dommerne som avviste anken tidligere denne uken.

41-åringen, som fikk en alvorlig hjerneskade for 15 år siden, ble koblet fra næringssonden på sykehuset fredag for en uke siden. Nå ser familien klare tegn til underernæring, skriver nyhetsbyrået AFP.

- Hun er blitt svakere. Moren hennes ble så dårlig da hun var på besøk, at hun måtte forlate rommet. Man kan nesten ikke høre Terris stemme, sier Randall Terry, som er talsmann for foreldrene.

Utsagnet er selvfølgelig et forsøk på å påvirke opinionen i enda sterkere grad, nå som tida renner ut. Terri har ikke sagt et ord siden hun kollapset i hjemmet sitt i Florida for 15 år siden, og bruken av ordet «stemme» er bevisst for å overbevise flere om at det er mulig å gi den 41 år gamle kvinnen et verdig liv.

I FERD MED Å DØ: Terri Schiavo har bare dager igjen å leve hvis ikke næringssonden kobles til igjen. Foto: Scanpix/EPA
I FERD MED Å DØ: Terri Schiavo har bare dager igjen å leve hvis ikke næringssonden kobles til igjen. Foto: Scanpix/EPA Vis mer

Anket

Men avgjørelsen om Terris framtid ble etter alt å dømme tatt i går. USAs høyesterett bestemte seg for at de ikke ville blande seg inn i saken.

Dermed er næringssonden fortsatt koblet fra.

Dommer James D. Whittemore hadde saken på bordet sitt tidligere denne uka. Da tok han stilling mot foreldrene, og det er ingen som tror at han har endret mening nå.

- Det virker som om alle juridiske muligheter er oppbrukt. Guvernør Jeb Bush er Terris eneste håp nå, sier pastor Patrick Mahoney, en annen av foreldrenes talsmenn.

Bare dager igjen

Terris foreldre håper presidentens bror kan gi ordre om at næringssonden skal kobles til igjen.

- Vi trygler guvernøren om hjelp. Han må hjelpe oss, selv om dette skulle ende med en konstitusjonell krise.

Men Jeb Bush har allerede fått en smekk fra høyesterett for å ha underskrevet en grunnlovsstridig lov for å holde Terri i live. Og kommentarene hans til de siste timenes utvikling levner ikke mye håp for familien.

- Jeg håper fremdeles at vi kan få tilført Terri Schiavo næring. Men hvis det kommer et forbud fra retten, er det ikke mulig. Jeg kan ikke gå utover det mandatet jeg har, sier Bush til Capitol News Service.

Da Terri Schiavo ble koblet fra næringssonden, sa legene at hun hadde mellom en og to uker igjen å leve. Nå er det bare snakk om dager.

FORELDRENES SISTE HÅP: Men guvernør Jeb Bush kan trolig ikke blande seg inn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!