Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny anmeldelse mot Gambia-fengslet nordmann

Skal ha forgrepet seg på norsk mindreårig gutt i Oslo.

ANMELDT PÅ NY: Den norske 45-åringen er fra før siktet for å ha misbrukt til sammen sju smågutter i Norge og Gambia. Nå er han anmeldt på ny. Foto: GAMBISK POLITI
ANMELDT PÅ NY: Den norske 45-åringen er fra før siktet for å ha misbrukt til sammen sju smågutter i Norge og Gambia. Nå er han anmeldt på ny. Foto: GAMBISK POLITI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nordmannen som er fengslet i Gambia, siktet for å ha misbrukt seks smågutter, har nå fått enda en overgrepsanmeldelse mot seg, denne gangen i Norge.

En norsk kvinne har anmeldt 45-åringen for å forgrepet seg på hennes mindreårige sønn, skriver Aftenposten.

Og Oslo-politiet frykter det kan være enda flere barn der ute som er ofre for Grenlands-mannen:

- Vi er kjent med at det kan være ytterligere minst ett forhold, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid ved sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt til avisa.

- Nær kontakt Aftenposten erfarer at den siktede 45-åringen har pleiet nær kontakt med moren i en lengre periode. De angivelige overgrepene skal ligge et stykke bak i tid.

- Dette er en svært alvorlig sak, og vi starter umiddelbart opp med etterforskningen, sier politioverbetjent Lid, som opplyser at de vil foreta nye avhør. Den mindreårige gutten vil gjennomgå dommeravhør.

Fra før av er den flere ganger overgrepsdømte mannen siktet for å ha forgrepet seg på en fireårig gutt med gambisk opprinnelse i Oslo. Denne gangen dreier det seg om en etnisk norsk gutt.

Treårig gutt 45-åringen har sittet i fengsel i Gambia siden forrige søndag, da han ble tatt på soverommet sitt sammen med seks gambiske smågutter, hvorav den yngste var tre år.

Nyttårsaften skal han ha tilstått å ha misbrukt guttene, og gambisk politi forventer en kort rettergang, med dom allerede denne uka.
Bakgrunnen er det omfattende bildematerialet som er blitt funnet hos nordmannen, som skal vise overgrepene han er siktet for i Gambia.

Norsk politi har mistenkt at materialet kan inneholde bevis i de norske sakene, og ønsker å kopiere filene. Sjefetterforsker Sulyeman Secka avviser imidlertid overfor Aftenposten at flere enn nordmannen og de seks gambiske guttene figurerer på bildene.

Blir Grenlands-mannen dømt i Gambia-saken, risikerer han 14 års fengsel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!