Ny anmeldelse mot Trond Birkedal

For seksuelt krenkende atferd.

ANMELDT PÅ NY: Trond Birkedal, her avbildet på FrPs landsmøte på Hell i Stjørdal i mai 2007. Foto: Geir Otto Johansen / Scanpix
ANMELDT PÅ NY: Trond Birkedal, her avbildet på FrPs landsmøte på Hell i Stjørdal i mai 2007. Foto: Geir Otto Johansen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trond Birkedal ble pågrepet søndag, siktet for å ha filmet nakne menn på sitt eget bad med skjult kamera. Siktelsen ble onsdag utvidet til også å gjelde seksuell omgang med en mindreårig.

Den ferske anmeldelsen går ifølge Stavanger Aftenblad ut på at Trond Birkedal skal ha utvist seksuell krenkende atferd. Det dreier seg om paragraf 201b - samme paragraf som omfatter nakenfilmingen.

Anmeldelsen kommer ifølge avisa fra en person med tilknytning til Rogaland.

I en melding lagt ut på Frps hjemmeside ber partileder Siv Jensen pressen respektere partiets forpliktelser overfor politi, ofre og pårørende. — Det dreier seg om én person som er siktet, ikke dømt. Det gjelder alle de som er fornærmet i saken, og alle de som er pårørende. Det er hele hans familie som selvfølgelig er svært preget av situasjonen. Det er vår jobb å prøve å holde hodet kaldt og hjertet varmt, sier partilederen. Hun ber om forståelse for at partiet ikke kan agere som etterforsker og domstol i alvorlige saker som rammes av lovverket. — Det er bare politi og påtalemyndighet som kan undersøke og etterforske en sak. Det jeg er opptatt av, er at folk skal føle de blir tatt på alvor av oss når slike saker inntreffer, sier Jensen. Hun legger ifølge NTB til at Frp fra tid til annen får informasjon som håndteres etter partiets eget regelverk. — Hvis det kommer påstander om kriminelle handlinger, så er vårt klare råd i alle sammenhenger at man må melde sakene til politiet, sier Jensen.