Ny antiterror-styrke

- Oppgaven er å drepe. Vi skal skaffe informasjonen som gjør det mulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Britiske myndigheter har opprettet en ny og hemmelig styrke som skal infiltrere al-Qaida og andre terrorgrupper, skriver Dalily Telegraph i dag. Enheten får 600 medlemmer og hovedkvarter i Wales.

Rekognoserings- og overvåkings-regimentet, som er avdelingens navn, har som hovedmål å infiltrere terroristene eller rekruttere overløpere som kan skaffe avgjørende informasjon.

Forbildet er britenes superhemmelige avdeling i kampen mot IRA og andre nordirske grupper. I 20 år har Joint Communications Unit Northern Ireland plantet mikrofoner i bilene og hjemmene til irske terrorister.

Blant suksessene er aksjonen på Gibraltar i 1988, der tre fra IRA ble skutt til døde, skriver avisa. I et annet bakhold ble åtte IRA-folk drept da de skulle angripe en politistasjon.

Rekrutteringen til den nye styrken er i gang. Ledelsen er særlig på utkikk etter menn og kvinner med arabisk utseende og muslimer.

De frivillige må først gjennom et seks måneders treningskurs med vekt på nærkamp, overvåkingsteknikker og hvordan man omgås ytterliggående islamister uten å bli avslørt.

I tillegg til utstrakt samarbeid med andre lands etterretningstjenester, som amerikanske CIA og Israels Mossad, får den nye enheten tett forbindelse til britiske SAS, Special Air Service.

- Den grunnleggende oppgaven for SAS er å drepe folk. Vi skal skaffe informasjonen som gjør det mulig, sier en offiser.

SUPERHEMMELIGE: Den nye hemmelige spesialstyrken skal skaffe etteretningsinformasjon som gjør det lettere for kommandosoldatene å bekjempe sine terrormål.
TERRORJEGERE: Her jakter britiske spesialstyrker på Taliban-soldater i Afghanistan.