Ny app skal erstatte bankkort

Vil bli tilbudt av DNB og Telenor i løpet av få måneder.

SKAL ERSTATTES: Om få måneder vil for første gang et virtuelt bankkort på mobiltelefonen tilbys norske brukere. Illustrasjonsfoto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

Foto : Hans A Vedlog / Dagbladet
SKAL ERSTATTES: Om få måneder vil for første gang et virtuelt bankkort på mobiltelefonen tilbys norske brukere. Illustrasjonsfoto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Foto : Hans A Vedlog / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et virtuelt bankkort på mobiltelefonen skal være klart til bruk i høst. Ved hjelp av en ny app kan kjøp i butikker og kiosker på inntil 70 kroner betales ved å åpne appen og gjøre en håndbevegelse.

For kjøp over 70 kroner må kunden i tillegg taste en kode, skriver Dagens Næringsliv.

Telenor og DNB vil i løpet av få måneder tilby det virtuelle betalingskortet, kalt Value, til sine kunder.

- Vi har testet mobilkortet i et pilotprosjekt med 200 kunder, og de fleste mener at dette er fremtiden. Det viktigste for dem er at betalingen er enkel og sikker, sier Viktoria Erngard, forretningsutvikler i Telenor.

- Innen 2020 er det flere som betaler med mobilen enn med vanlig bankkort, tror hun.

Men teknologien har foreløpig en del begrensninger: Mobilkortet er forbeholdt de av 3,2 millioner Telenor-kunder som også er blant 1,8 millioner DNB-kunder med Visa-kort.

Den trådløse teknologien, kalt NFC (near field communication), er installert på nye smarttelefoner fra blant andre Samsung, HTC, Nokia og Sony - men ikke på Apples Iphone.

Og kun relativt nye betalingsterminaler støtter NFC-teknologi.

- Det er flere faktorer som avgjør utbredelsen av det virtuelle kortet. Først vil vi få med flere banker og mobiloperatører. Så må flere smarttelefoner støtte NFC-teknologien, blant annet gjenstår det å se om nye Apple-telefoner kobler seg på. Til slutt må flere ta i bruk nye betalingsterminaler som støtter teknologien, sier Erngard.

(NTB)