Ny app viser deg toaletter i nærheten 17. mai

«Porselensguiden» vil ha nordmenns heteste do-tips.

«PORSELENSGUIDEN»: Nå kan du laste ned en ny app som viser deg toaletter i nærheten. Tirsdag ble «Porselensguiden» introdusert, og er Norges første app til smarttelefoner som hjelper deg å finne veien til nærmeste offentlige toalett. Screenshot fra Porselensguiden
«PORSELENSGUIDEN»: Nå kan du laste ned en ny app som viser deg toaletter i nærheten. Tirsdag ble «Porselensguiden» introdusert, og er Norges første app til smarttelefoner som hjelper deg å finne veien til nærmeste offentlige toalett. Screenshot fra PorselensguidenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skulle nøden bli for stor 17. mai og du ikke vet hvor du skal gå, da er «Porselensguiden» noe for deg. En ny app som viser deg toaletter i nærheten.

På 17. mai er mer enn 100 000 nordmenn samlet i Oslo sentrum for å se på barnetoget. Alle vet hvor uutholdelig det er når du virkelig ikke kan holde deg, og ikke vet hvor nærmeste do er.

Gratis app Tirsdag ble «Porselensguiden» introdusert, Norges første applikasjon til smarttelefoner som hjelper deg å finne veien til nærmeste offentlige toalett.

Appen er en norskutviklet, kartbasert gratis-app som lokaliserer toaletter i nærheten av brukeren. Det er ved oppstart lagt inn mange toaletter i Oslo, men nå oppfordres brukere over hele landet til å legge inn toaletter via crowdsurfing.

Det finnes en rekke offentlige toaletter i Oslo, men det er ikke alltid like lett å vite hvor man skal lete.

Bymiljøetaten er i ferd med å lage en oversikt over hvor du finner offentlige toaletter, slik at nødene nordmenn skal få gjort sitt «ærend».

- Vi har offentlige reklamefinansierte toaletter på Rådhusbrygga, Stortorvet, Youngstorget, Sofienbergparken, Myraløkka og St. Hanshaugen. Det koster fem kroner å brukle toalettet, mens urinalet er gratis, sier Odd Olav Bratteberg, kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten.

Doruller, ikke terningkast I tillegg til å søke opp toaletter, vil brukerne av appen kunne rangere toalettene ved å gi doruller i stedet for terningkast, i forhold til renhet, papirkvalitet, service og så videre.

Man kan også rangere, kommentere og lagre favorittdoene etter besøket. Appen viser hvor det finnes toaletter i området du er i, om disse er gratis og om de er tilrettelagt for handikappede samt om det finnes stellebord for barn.

- Vi er opptatt av at de offentlige toalettene skal brukes av alle som behøver dem, og vi har derfor behov for tilbakemelding fra publikum dersom det er noe som ikke er i orden, sier Bratteberg.

Bakgrunn for appen - Alle vil ha nytte av denne appen. De fleste vet hvor uutholdelig det er når du virkelig må, og ikke finner nærmeste toalett, sier Jeanette Richardson i Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer.

Det er om lag 24 000 personer i Norge som har de inflammatoriske tarmsykdommene Crohns sykdom og ulcerøs kolitt. Felles for disse er at de har akutte behov for toalettbesøk, og det opptil 30 ganger i døgnet.

«Porselensguiden» er laget av legemiddelfirmaet MSD spesielt med tanke på dem.

- Dette er i utgangspunktet veldig sosialt isolerende sykdommer. «Porselensguiden» bidrar til at disse pasientene kan bevege seg utenfor sitt nærområde, og fremdeles ha kontroll på hvor nærmeste toalett befinner seg, sier Richardsen

DORULLER: I stedet for å gi terningkast på ulike toaletter kan du med «Porselensguiden» gi doruller for service, papirkvalitet og renhet. Appen ble lansert tirsdag. av MSD. Screenshot: Porselensguiden
DORULLER: I stedet for å gi terningkast på ulike toaletter kan du med «Porselensguiden» gi doruller for service, papirkvalitet og renhet. Appen ble lansert tirsdag. av MSD. Screenshot: Porselensguiden Vis mer