Ny arrestordre mot Thailands tidligere statsminister

Thaksin Shinawatra anklages for å ha oppildnet til vold.

OPPTØYER:  Støttespillere av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra har demonstrert mot den sittende regjeringen i flere uker, men tidligere i dag avsluttet de demonstrasjonene. Foto: AP Photo/Vincent Yu
OPPTØYER: Støttespillere av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra har demonstrert mot den sittende regjeringen i flere uker, men tidligere i dag avsluttet de demonstrasjonene. Foto: AP Photo/Vincent Yu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En domstol i Thailand har utsted en ny arrestordre mot landets tidligere statsminister Thaksin Shinawatra.

Eks-statsminisgteren anklages nå for å oppildne sine tilhengere til vold. Også tretten andre regjeringskritiske ledere er beordret arrestert, melder CNN.

Thaksin, som lever i eksil i et ukjent land på grunn av en korrupsjonsdom, risikerer opptil sju års fengsel hvis han blir funnet skyldig, ifølge NTB.

Den styrtrike forretningsmannen ble avsatt i et militærkupp i 2006, men har de siste dagene uttrykt støtte til demonstrantene i taler han har gitt over telefon og i videoopptak.Blant annet oppfordret han sine landsmenn til å gjennomføre en revolusjon i landet  på søndag.  Mandag modererte han imidlertid oppfordringene sin. Til CNN sier han at demonstrantene bør roe seg ned og gjennomføre protestene på fredelig vis.

Kaos siden 2006 Thailand har vært preget av politisk kaos siden Thaksin ble avsatt som følge av et militærkupp i 2006. Ulike politiske partier har hatt makten, og vekslende opposisjonsgrupper har manet til kamp mot den til enhver tid sittende regjeringen.Denne gangen er demonstrasjonene rettet mot Abhisit, som har hatt makten siden desember. Kravet lyder på at han må gå av og skrive ut nyvalg. Abhisit har bare sittet fire måneder i jobben etter at omfattende demonstrasjoner og uro tvang den forrige statsministeren i kne. Den gang var det gulkledde motstandere av Thaksin og hans støttespillere som rådde gatene. Denne gangen er det rødkledde Thaksin-tilhengere som demonstrerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer