Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny asylforskrift trer i kraft fra i dag

KrF og Venstre enige med regjeringen.

ASYLFORSKRIFT FRA I DAG: Justisminister Anders Anundsen opplyser til NTB at den nye asylforskriften trer i kraft fra i dag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ASYLFORSKRIFT FRA I DAG: Justisminister Anders Anundsen opplyser til NTB at den nye asylforskriften trer i kraft fra i dag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Asylbarn-forskriften som Venstre og KrF fredag ble enige med regjeringen om, trer i kraft fra og med i dag.

Det opplyser justisminister Anders Anundsen (Frp) til NTB.

- Vi ble fredag kveld enige om en ny forskriftsformulering. At denne trer i kraft allerede første virkedag, er jeg veldig godt fornøyd med. Normalt tar slikt fem til ti dager, sier justisminister Anders Anundsen (Frp) til NTB.

Formuleringene i forskriften som nå gjøres gjeldende er de samme som det ble enighet om fredag kveld. Justisministeren mener det nå ikke er tvil om hva som er gjeldende regelverk. Han har tidligere avvist å stille utsendelsessaker med lengeværende asylbarn i bero i påvente av at forskriften settes i verk.

- Det er mange som har brukt store deler av helgen på å få dette på plass. At vi lyktes med dette innebærer at usikkerhet ryddes av veien når det gjelder lengeværende asylbarn. Det er ingen tvil om hva som gjelder fra og med i dag, og vi unngår at det oppstår misforståelser og uklare grenseoppganger, sier Anundsen.

(NTB)