Ny AUF-leder mener Ap-menn er selvopptatte

For mange selvopptatte menn er et problem for Ap, mener nyvalgt AUF-leder Gry Larsen (26). Etter bare ei uke som ungdomsleder tar hun et oppgjør med mennene i moderpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed gjenoppliver Larsen noe av gubbedebatten som herjet Ap i februar da Anniken Huitfeldt og Thorbjørn Berntsen barket sammen i en diskusjon om gubbevelde og tvungen dansing.

Møtekultur

Gry Larsen vant kampvoteringen mot Eva Kristin Hansen med tre stemmer på AUFs landsmøte forrige helg.

Nå sier hun rett ut at for mange selvopptatte Ap-menn er et problem for partiet.

- På møtene blir det ofte til at den ene mannen etter den andre går opp på talerstolen for å snakke i det uendelige om akkurat det samme som mannen før ham tok opp. Slik kan vi ikke ha det hvis vi ønsker flere unge i partiet, sier Larsen.

- Er Ap-menn spesielt selvopptatte?

- Litt for mange er i hvert fall veldig glade i å høre sin egen stemme. Jeg ønsker meg mer effektive møter med begrenset taletid.

- Det har vært Ap-møter hvor venner har spurt om de får være med, men jeg har sagt nei. Jeg vil at folk skal føle seg oppglødd og engasjert etter å ha vært med på et Ap-møte, svarer hun.

Larsen vil ikke navngi noen spesielle menn hun mener bør skjerpe seg, men påpeker at det er et problem for hele organisasjonen. Ikke minst på lokalplan.

Enkeltsaker

- Folk er opptatt av enkeltsaker og vil diskutere det som står i avisene. Unge mennesker blir ikke akkurat inspirert når det første møtet med et lokallag i Ap dreier seg om menn som diskuterer kommunens renovasjonsplan, sier hun til Dagbladet. Bortsett fra å være opptatt av Ap's møtekultur har Larsen brukt mye av sin første uke som AUF-leder til å lege sårene i organisasjonen etter den bitre striden mellom henne og Eva Kristin Hansen.

- Jeg innrømmer at kampen om å bli leder i AUF er det tøffeste jeg har vært med på. Det var tider jeg stilte meg selv spørsmålet om det var verdt det. Da det blåste som verst, rømte jeg hjem til mamma på Jevnaker. Fra valgdagen forrige fredag husker jeg nesten ingenting, så nervøs var jeg.

Personkamper

Verken kampen mellom henne og Hansen, eller Jagland og Stoltenberg har skadet partiet, mener AUF-lederen.

Tvert imot hevder hun at alle personkampene i partiet er sunt.

- Vi må våge å diskutere personer, også i tida framover. Jeg mener det for eksempel er sunt at så mange ønsker å bli nestleder i Ap. Tida er over da vi tok alle kampene på kammerset, sier Gry Larsen.

PRATSOMME AP-MENN: Nyvalgt AUF-leder Gry Larsen tror personkampene i partiet er sunt, men mener selvopptatte menn er et problem for Ap. Her er hun fotografert på Ap's sentralstyrerom.