Ny avgjørelse: UDI får tvinge kommune til å ta imot inntil 1000 asylsøkere i gigantmottak

- Vi er skuffet, sier ordføreren.

STRIDSTEMA: UDI vil bruke det 1500 kvm. store høgskolebygget i Kongsberg til å bygge et stort transittmottak for asylsøkere. Det ønsket ikke kommunen, men nå er de overprøvd. Foto: Jiri Havran / Statsbygg.
STRIDSTEMA: UDI vil bruke det 1500 kvm. store høgskolebygget i Kongsberg til å bygge et stort transittmottak for asylsøkere. Det ønsket ikke kommunen, men nå er de overprøvd. Foto: Jiri Havran / Statsbygg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 1.desember sto den gamle høgskolen på Raumyr i Kongsberg klar til å ta imot inntil 1000 asylsøkere. Det var bare ett problem: Lokalpolitikerne nektet å ta imot så mange, og satte et tak på 300 som krav for dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene.

Det skapte hodebry for Statsbygg og UDI, som risikerte å bare få bruke en liten del av det massive bygget de hadde brukt millioner på å renovere.

Nå er lokalpolitikerne overprøvd.

- Vi er skuffet Etter en klage fra Statsbygg, har Fylkesmannen i Buskerud opphevet kommunens vedtak og gitt Statsbygg fullt medhold i ønsket om bruksendring for inntil 1000 asylsøkere.

- Vi er skuffet over å ha blitt overkjørt, og forsåvidt irritert over at Fylkesmannen har valgt å overstyre lokaldemokratiske prosesser. Det får vi bare ta til etteretning. Nå skal kommunen gjøre det beste vi kan for å ivareta både innbyggerne og flyktningene på en profesjonell måte, sier ordfører Kari Anne Sand (Sp), som opplyser at det skal holdes et folkemøte om saken 26.januar. 

Vedtaket fra Fylkesmannen er endelig, og kommunen har ikke adgang til å klage. De første asylsøkerne ventes å komme allerede neste uke, skriver driftsselskapet Link i en melding på kommunens hjemmesider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer