Dødsulykken i Danmark:

Ny avsløring etter dødsulykken

Kim André Nielsen (34) og Benjamin Sørvang Nielsen (7) omkom i en tragisk ulykke i Danmark. Nå avslører BaneDanmark nye detaljer rundt bommene.

PÅ BAKKEN: Ned i høyre hjørne kan du se at bommene, som skal settes opp ved planovergangen, ligger ved siden av togskinnene. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
PÅ BAKKEN: Ned i høyre hjørne kan du se at bommene, som skal settes opp ved planovergangen, ligger ved siden av togskinnene. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I starten av juli omkom Kim André Nielsen (34) og sønnen Benjamin Sørvang Nielsen (7) da personbilen de satt i kolliderte med et tog på en planovergang i Trustrup utenfor Århus i Danmark.

Kort tid etter at ulykken fant sted, ble det kjent at planovergangen ikke var sikret med bommer. Da Dagbladet besøkte ulykkesstedet, lå bommene på bakken ved siden av jernbaneskinnene.

Direktør i Aarhus Letbane, Michael Borre, har i flere intervjuer med Dagbladet fortalt at sikkerheten ved planovergangen har vært etter forskriftene.

Først når hastigheten langs strekningen skal økes fra 75 km/t til 100 km/t, er det påbudt å sikre planovergangen med bommer.

BaneDanmark har påbegynt oppgraderingsarbeid langs strekningen i forbindelse med dette, og arbeidet skal være ferdig innen 1. oktober 2019.

Avsløring

Nå kan danske Berlingske avsløre at bommene etter planen skulle ha vært montert seinest fem uker før dødsulykken fant sted.

- Bommene monteres utelukkende på grunn av at Aarhus Letbane skal kunne kjøre i 100 km/t, som kreves for å kunne tilby to tog i timen på strekningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer