Ny bakterie påvist hos innlagte fra Askøy

Fant campylobacter-bakterien hos pasienter etter sykdomsutbrudd på Askøy. Har trolig blitt syke av den, tross E. coli-funn i vannet.

UNDERSØKELSER: Askøy kommune gjør nå egne undersøkelser av vannet fra et fjellbasseng i Øvre Klepp i Askøy. Der vil de gjøre utvidede undersøkelser. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
UNDERSØKELSER: Askøy kommune gjør nå egne undersøkelser av vannet fra et fjellbasseng i Øvre Klepp i Askøy. Der vil de gjøre utvidede undersøkelser. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASKØY (Dagbladet): Campylobacter-bakterien, som gir tarminfeksjon, er påvist hos innlagte fra Askøy, melder Haukeland universitetssykehus.

Det viser avføringsprøver av flere av de innlagte. Dette er den vanligst rapporterte bakterien som gir mage – og tarminfeksjon hos voksne og barn, og forekommer i flere tusen tilfeller i Norge hvert år, melder sykehuset. Det er trolig denne bakterien de innlagte fra Askøy på sykehuset er blitt syke av.

- De vanligste symptomene er magesmerter, oppkast og diare’. I de aller fleste tilfeller er dette ikke farlig og man trenger vanligvis ikke behandling. Viktigste tiltak er å få i seg nok drikke, sier konstituert seksjonsoverlege ved Infeksjonsmedisinsk seksjon på Haukeland universitetssjukehus, Trond Bruun.

Fant E. coli

Totalt har 26 pasienter fra Askøy vært innlagt siste døgn, 10 barn i alderen 3 måneder til 10 år og 16 voksne i ulik alder.

Det ble tidligere i dag gjort funn av E. coli-bakterier i et fjellbasseng i kommunen.

Haukeland sykehus sier at campylobacter trolig har forårsaket sykdom hos de innlagte som har fått påvist sykdommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer