Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny Bataclan-terrorist identifisert

En 23 år gammel fremmedkriger fra Strasbourg angrep konsertlokalet Bataclan, bekrefter Frankrikes statsminister.

 PARIS-TERRORIST:  Foued Mohamed Aggad skal ha reist til det krigsherjede Syria sammen med sin bror og en vennegjeng i slutten av 2013, ifølge politikilder. Dette bildet er tatt i 2014. Foto: AFP / OFF / HO
PARIS-TERRORIST: Foued Mohamed Aggad skal ha reist til det krigsherjede Syria sammen med sin bror og en vennegjeng i slutten av 2013, ifølge politikilder. Dette bildet er tatt i 2014. Foto: AFP / OFF / HO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 23 år gammel fremmedkriger fra Strasbourg er identifisert som den tredje gjerningspersonen som angrep konsertlokalet Bataclan, bekrefter Frankrikes statsminister.

Foued Mohamed Aggad skal ha reist til det krigsherjede Syria sammen med sin bror og en vennegjeng i slutten av 2013, ifølge politikilder.

90 mennesker ble drept i angrepet mot det fullsatte utestedet 13. november, under en konsert med det amerikanske bandet Eagles of Death Metal.

To av angriperne sprengte seg selv da politiet stormet lokalet, mens den tredje ble skutt av politiet. Flere franske medier melder at Aggad var blant de to som sprengte seg selv, men det er ikke bekreftet.

Kom fra Strasbourg 29 år gamle Ismail Omar Mostefai og den ett år yngre Samy Amimour ble raskt identifisert som angripere. Også de to var franske.

Avisen Le Parisien, som viser til politikilder, identifiserte onsdag morgen den 23 år gamle franskmannen Foued Mohamed Aggad. Han skal være født i Strasbourg.

En politikilde sier til nyhetsbyrået AP at politiet kom på sporet av 23-åringen gjennom en tekstmelding til hans mor. Kvinnen fikk en melding på engelsk der det sto at sønnen var død.

Frankrikes statsminister Manuel Valls bekrefter overfor BFMTV at den tredje gjerningspersonen omsider er identifisert, men uten å navngi ham.

Fremmedkriger i Syria Aggad skal ha reist til Syria sammen med broren og en gruppe venner fra Strasbourg høsten 2013.

De fleste andre i gruppen ble pågrepet da de kom tilbake til Frankrike våren 2014, men Aggad ble ifølge etterforskningskilder værende i Syria.

Han ble identifisert som den tredje Bataclan-bomberen ved hjelp av DNA som ble sammenlignet med morens i forrige uke. En annen av hennes sønner, som også har vært i Syria, er siktet og varetektsfengslet for terrorrelaterte forbrytelser i Frankrike.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media