- Ny båtflyktningtragedie, båt har sunket i Middelhavet

Frykter at 40 mennesker er døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Det skal være snakk om 40 døde, ifølge Redd Barna.

Båten skal ha sunket sør for Sicilia, og var på vei fra Nord-Afrika til Europa. Overlevende skal ha fortalt at flere personer falt i havet mens redningsskøyten nærmet seg. 

- Vi er klar over informasjonen, og har bedt om bekreftelse fra våre kolleger i Italia, sier Philip Crabtree i Redd Barna i Norge til Dagbladet.

- Overlevende fortalte oss av 40 migranter falt i vannet, sier Redd Barnas talskvinne Giovanna Di Benedetto i Catania på Sicilia.

De 40 skal ha vært om bord i en oppblåsbar båt sammen med cirka 100 andre, melder nyhetsbyrået AFP. De havnet i vannet etter at båten enten eksploderte eller mistet luft. Overlevende har gitt ulike versjoner av det som skjedde.

- Noen sier at veldig mange døde, mens andre sier rundt 40, sier Benedetto.

De overlevende tilhørte en gruppe på om lag 200 migranter som var om bord i to ulike båter. Ulykken skal ha skjedd søndag, like før nesten 6000 mennesker ble reddet i en storstilt redningsaksjon som ble iverksatt av Italias marine og kystvakt i samarbeid med flere handelsskip.

De overlevende ble tirsdag brakt til Catania i et lasteskip. Båten hadde også med seg fem døde migranter. Mandag ankom over 3000 migranter italienske havner, deriblant ei nyfødt jente som ble født om bord på et italiensk patruljeskip.

Hittil i år har minst 1 750 mennesker mistet livet i forsøk på å krysse Middelhavet. 

LES OGSÅ: - 2500 barn vil dø i Middelhavet.