Ny båttragedie i Middelhavet - minst 20 flyktninger omkom

Minst 20 båtflyktninger omkom da den overfylte båten de var om bord i kantret utenfor kysten av Libya onsdag, opplyser den italienske kystvakten.

Tusenvis av flyktninger og migranter er plukket opp i Middelhavet de siste ukene, som disse som ble fraktet tilbake til Libya 10. mai. Foto: AP / NTB scanpix
Tusenvis av flyktninger og migranter er plukket opp i Middelhavet de siste ukene, som disse som ble fraktet tilbake til Libya 10. mai. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge kystvakten var det minst 500 mennesker om bord i båten, og rundt 200 av dem havnet i sjøen under ulykken.

Det er uklart om båten kantret fordi den ble truffet av en stor bølge, eller fordi menneskene om bord beveget seg over til den ene sida av dekket.

Andre fartøy kom raskt til stedet og fikk reddet opp de fleste som hadde havnet i sjøen, men minst 20 omkom i ulykken. Det letes fortsatt i etter flere.

Tusenvis av båtflyktninger på vei til Italia over Middelhavet er plukket opp de siste ukene, 1.700 bare det siste døgnet.

Havområdet mellom Libya og Italia er et av verdens mest trafikkerte og svært farlig. De to landene har de siste månedene styrket samarbeidet for å hindre båtflyktninger å legge ut på reisen.

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har anslått at av de mer enn 55.000 migrantene som har tatt seg til Europa så langt i år, har 83 prosent av dem kommet til Italia.

Det italienske innenriksdepartementet har registrert nærmere 50.000 nyankomne båtflyktninger så langt i år. Det er 35 prosent flere ankomster enn på samme tid i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer