Ny behandling for nettspillavhengige

Men det finnes fortsatt ingen døgnbehandling for spillavhengige.

TRENGER HJELP: Spilleavhengige Terje Tonstad og kona Unni sto fram for å fortelle hvor vanskelig det er å få hjelp for problemene. Nå utvikles en ny behandling for nettspillavhengige. Foto: Jacques Hvistendahl
TRENGER HJELP: Spilleavhengige Terje Tonstad og kona Unni sto fram for å fortelle hvor vanskelig det er å få hjelp for problemene. Nå utvikles en ny behandling for nettspillavhengige. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På Borgestadklinikken i Skien jobbes det nå med et nytt program for behandling av nettspillavhengige. Prosjektet har fått statsstøtte gjennom Helsedirektoratet, og er et prosjekt i Regjeringens handlingsplan mot pengespillavhengighet.Dagbladet skrev i går om spilleavhengige Terje Tonstad i Kristiansand som har spilt bort en million kroner, og ønsker å komme seg ut av spilleproblemene. Hjelpen han har fått er en psykologtime i uka. Han ble også innlagt på en avvenningsklinikk for rusavhengige - der han var den eneste spilleavhengige.

Eneste tilbudet nedlagt- I dag har vi ikke noe døgntilbud spesielt rettet mot spilleavhengige i Norge. Vi hadde et halvårig prøveprosjekt hos oss hvor vi behandlet totalt 21 pasienter som ble innlagt i fire uker, sier klinikksjef og psykologspesialist Ingjerd Meen Lorvik ved Borgestadklinikken. Hun er også leder i Norsk forening for pengespillproblematikk. Den eneste døgnenheten for spilleavhengige ble nedlagt etter et halvt år. Da var prosjektet slutt, og det fantes ikke midler til å drive det videre. Da sto fortsatt brukere i kø for å komme inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer