Karusell-tragedien:

Ny beskjed etter skrekkulykken

Shylah Rodden har kjempet for livet i to måneder. Nå har foreldrene trolig fått en gledelig beskjed.

STORE SKADER: Shylah Rodden (26) ble hardt skadd i en berg-og-dal-bane-ulykke. Foto: Handout
STORE SKADER: Shylah Rodden (26) ble hardt skadd i en berg-og-dal-bane-ulykke. Foto: Handout Vis mer
Publisert

25. september havnet 26 år gamle Shylah Rodden i en berg-og-dal-bane-ulykke under det årlige tivoliet Royal Melbourne Show.

I drøye to måneder har den unge kvinnen kjempet for livet på Royal Melbourne Hospital.

- Skadene er helt forferdelige. Hun er hjerneskadd. Bekkenet, armene, bena, ryggen og nakken - det er knapt en ting som ikke er ødelagt. Jeg klarer ikke å forstå hvordan i helvete hun har blitt påført så store skader, sa faren Alan Rodde få dager etter hendelsen.

Han opplyste samtidig om at dattera lå i koma.

Ny beskjed

Shylahs tilstand ble endret fra kritisk til alvorlig i starten av oktober. Nylig fikk familien den etterlengtede nyheten:

Tilstanden skal nå være stabil, skriver den australske avisa Herald Sun.

En person nær 26-åringen skal ha sagt til australske News at Shylah har våknet fra koma.

«CRAZY WAVE»: Fire barn og en voksen kvinne blir kastet av karusellen «Crazy wave» i Thailand 18. november. Video: Kameraone. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Hvordan Rodden ble så hardt skadd, har vært omdiskutert. Flere mener 26-åringen klatret over et gjerde for å hente mobiltelefonen sin da hun ble truffet av karusellen som kom i full fart. Andre har fortalt at den unge kvinnen satt i vogna og falt ut.

- Det er mange historier som går rundt. Jeg vet ikke hvilken som er sann, og om det er noen som forsøker å skjule noe, sa faren til australske Daily Mail i september.

Gikk på sporet

Politiet i Victoria mener teorien om mobiltelefonen samsvarer med funn i etterforskningen. Det har også dukket opp en video som bekrefter teorien.

- Det ser ut til at kvinnen kan ha gått på sporet for å hente mobiltelefonen før hun ble truffet av berg-og-dal-banen rundt klokka 17.45, sa politiet i en uttalelse før Rodden ble identifisert.

Ifølge avisa Perth Now jobbet Rodden i en bod på tivoliet. Ulykken skal ha skjedd mens 26-åringen hadde pause.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer