Ny bevæpning av politiet

Regjeringen har besluttet å forlenge bevæpningen av norsk politi. Men nå skal skytevåpnene ikke lengre være ladd.

FORTSATT BEVÆPNET :  Regjeringen har bestemt at norsk politi fortsatt skal være bevæpnet. Men nå skal ikke våpnene være ladd. Magasinet skal oppbevares atskilt fra skytevåpnet. Foto: Hans Arne Vedlog   /  Dagbladet
FORTSATT BEVÆPNET : Regjeringen har bestemt at norsk politi fortsatt skal være bevæpnet. Men nå skal ikke våpnene være ladd. Magasinet skal oppbevares atskilt fra skytevåpnet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringen har bestemt at den midlertidige bevæpningen av norsk politi skal fortsette.

I fjor høst bestemte regjeringen at samtlige polititjeneste skal være bevæpnet. Nå fortsetter den midlertidige bevæpningen i åtte nye uker.

Ordningen med at norske polititjenestemenn skal være bevæpnet er omstridt. Opposisjonen på Stortinget har de siste månedene vært kritisk, og antydet at bevæpningen er en snikinnføring for å bevæpne politiet permanent.

Flere kilder i politiet bekrefter overfor Dagbladet at det nå er klart at den midlertidige forlengelsen fortsetter.

Atskilt Men regjeringen har bestemt - etter å ha lagt PSTs trusselvurdering til grunn og drøftet spørsmålet med Politidirektoratet - at nå skal magasinet oppbevares atskilt fra skytevåpenet.

I praksis betyr det at norske polititjenestemenn skal ha pistolen i et hylster på låret, mens magasinet skal oppbevares i et eget hylster på det andre låret.

Flere kilder i politiet bekrefter overfor Dagbladet at det er stor undring for den ny måten å bevæpne seg på. Overfor Dagbladet blir det presisert at det skal være politisk press, som har ført til at polititjenestemennene ikke lenger skal ha magasinet i skytevåpnene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.