Ny bilbombe funnet nær den første

Bomben er av samme typen som den som ble funnet ved Haymarket natt til fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En ny bilbombe er funnet i London. Bomben er av samme typen som den som ble funnet ved Haymarket natt til  i dag.

Begge bombene inneholdt store mengder bensin, spiker og gass. Ifølge politiet kunne de ha forårsaket et blodbad hvis de ikke var blitt oppdaget.

Den første boben ble funnet i en grønn Mercedes som var parkert ved Haymarked utenfor en av Londons største nattklubber, rund klokken 01.00 i natt.

Politiet ble varslet av ambulansepersonell som observerte røyk inne i bilen da de var tilkalt på grunn av en annen hendelse på nattklubben.

Feilparkert

I ettermiddag fant politiet en liknende bombe i en blå Mercedes. Bilen sto ulovlig parkert i Cockspure Street, ikke langt unna stedet den første bomben ble funnet. Den ble imidlertid tauet vekk og plassert i et garasjeanlegg i Park Lane.

Politiet ble kontaktet av de som jobbet der. De hadde merket en sterk bensinlukt som kom fra bilen, og ble mistenksomme til dette etter at de hadde hørt om Haymarket-bomben, skriver BBC.

Park Lane var i ettermiddag stengt i mange timer, mens politiets bombeeksperter undersøkte bilen. Først klokken 19.30 tok de sjansen på å åpne den.

TO BOMBER:  Kriminalteknikere undersøker området der den første bilbombe ble funnet i natt. Mercedesen med bomben ble funnet i Haymarket-området i sentrum av London, et folksomt strøk fullt av restauranter, barer og nattklubber. Foto: REUTERS/Stephen Hird/ SCANPIX
TO BOMBER: Kriminalteknikere undersøker området der den første bilbombe ble funnet i natt. Mercedesen med bomben ble funnet i Haymarket-området i sentrum av London, et folksomt strøk fullt av restauranter, barer og nattklubber. Foto: REUTERS/Stephen Hird/ SCANPIX Vis mer

Britiske myndigheter sier ifølge Reuters at de ikke vet hvem som står bak bombene, men at de har satt i gang en omfattende terroristetterforskning.

- Det er helt klart en sammenheng mellom bilbombene, og det er foruroligene, sa lederen av Londons antiterrorpoliti Peter Clarke på en pressekonferanse i kveld.

- Hilsen til Gordon Brown

Den nyinnsatte statsministeren Gordon Brown sier hendelsen er en påminnelse om at Storbritannia står overfor en vedvarende trussel, skriver NTB.

– Myndighetenes første plikt er folkets sikkerhet. Og politiet og sikkerhetstjenesten har sagt mange ganger at det finnes en alvorlig og vedvarende trussel mot landet vårt, sa Brown før et regjeringsmøte fredag.

– Hendelsen viser at vi må være på vakt hele tiden, fremholdt han.

- Det er nå enda mer som tyder på at dette kan knyttes til al-Qaida. Det er en hilsen til Storbritannias nye statsminister Gordon Brown, sier professor Anthony Glees ved Brunel University til AFP.

PARK LANE: Bombe nummer to ble funnet i et garasjeanlegg i Park Lane.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer