Ny bilbombe i Nord-Irland

For andre gang på tre dager eksploderte en bilbombe i Nord-Irland i formiddag. Ingen kom fysisk til skade i bombeattentatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen fant sted i byen Portadown, som er hjembyen til lederen for det protestantiske Ulster Unionistparti (UUP), David Trimble. Det ble gitt flere advarsler om bomben, og politiet rakk å evakuere hele området før den gikk av like før klokka ett i ettermiddag. Hittil har ingen tatt ansvaret for handlingen, men mye peker i retning av at en av IRAs utrbytergrupper står bak. De er allerede mistenkt for å stå bak fredagens bilbombe i Moira, der 11 politifolk ble skadd.

Vanskelige forhandlinger

Dagens eksplosjon skjedde idet fredsforhandlingene ble gjenopptatt etter en turbulent uke da Sinn Fein ble utvist fra samtalene i fjorten dager. David Trimble forlot forhandlingsbordet da nyheten om bombeaksjonen kom for å reise til hjembyen. Han sier han er overbevist om at IRA står bak bomben, fordi de ikke har fått gjennomslag for sine syn i samtalene.

- Eksplosjonen fredag skjedde i valgkretsen til min partikollega Jeffrey Donaldson. I dag smeller det i min valgkrets. Vi er to ledende medlemmer av UUPs forhandlingsdelegasjon, dette er ikke tilfeldig. Det er IRAs måte å reagere på den retningen begivenhetene har tatt, og det understreker naiviteten hos de som tror at Sinn Fein kan komme tilbake til fredsforhandlingene om fjorten dager, sier Trimble.

BILBOMBE: Brannmenn slukker flammene etter bilbomben i ettermiddag.