Ny Bill på vei mot Det hvite hus

NEW YORK (Dagbladet): Demokraten Bill Bradley puster visepresident Al Gore i nakken. Han har like stor politisk støtte i viktige delstater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da den tidligere senatoren fra New Jersey i fjor antydet at han hadde presidentambisjoner, trakk de fleste på skuldrene. Den lange mannen med fortid som basketballstjerne i Knicks ble ansett som så hederlig at han var kjedelig. Etter 18 år som senator trakk han seg tilbake med følgende begrunnelse: Politikken var uhederlig.

Nå anser republikanerne Bradley som en farligere utfordrer til George W. Bush enn Al Gore.

Millionkasse

Bradley har siden i fjor reist land og strand rundt og snakket om sine saker. Nå har han 12 millioner dollar i kampanjekassa. Gore har til sammenlikning 18 millioner dollar i sin.

Bradleys paradoks er at han er den mest radikale presidentkandidaten, samtidig som han er en ikke-republikaner som appellerer til republikanere.

George W. Bush ligger 17 prosent foran Gore i meningsmålingene, men bare sju prosent foran Bradley.

I den viktige delstaten New Hampshire har Bradley og Gore like stor støtte.

I New York har senator Daniel Patrick Moynihan gitt ham sin støtte, i likhet med mange New York-velgere.

Godt likt

Målinger har vist at hele 37 prosent av republikanerne kan tenke seg å stemme på Bradley, mens bare 17 prosent kan tenke seg å gi stemmen sin til Gore.

Den republikanske populariteten er underlig med tanke på at Bradley er for full våpenkontroll, fri abort og antyder at han vil ha et helsevesen hvor alle får dekket deler av behandlingen. Folk hører det de vil høre, skriver forbausede politiske kommentatorer.

Såkalt sexy image har ikke Bill Bradley. Han stoler åpenbart på at imaget som ærlig, intelligent og hardt arbeidende vil holde hele veien fram.