Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny bin Laden-hevneaksjon krevde minst 32 liv

Selvmordsangrep i den pakistanske byen Hangu i dag.

 HEVNEAKSJON:  Redningsarbeidere bærer et offer for selvmordsbomben gjennom vrakrestene som lå igjen etter angrepet i Hangu. Foto:  REUTERS/Fayaz Aziz
HEVNEAKSJON: Redningsarbeidere bærer et offer for selvmordsbomben gjennom vrakrestene som lå igjen etter angrepet i Hangu. Foto: REUTERS/Fayaz Aziz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taliban har nok en gang hevnet likvideringen av Osama bin Laden. Minst 32 mennesker mistet livet da en selvmordsbomber sprengte seg selv ved en politistasjon i byen Hangu. Ifølge en talsmann for Taliban i Pakistan vil det snart bli gjennomført flere og større hevnangrep. - Vi godtar ansvar for dette angrepet. Dette var et lite angrep for å hevne Osamas martyrium, sier talsmannen til AFP. Angrepet i Hangu ødela ikke bare politistasjonen, men raserte også andre hus i nærheten, blant annet 15 butikker. - Folk gråt og ropte på hjelp. Jeg så blodpøler og kroppsdeler, deriblant armer og hender, sier Haji Abdul Rehman, som var vitne til hendelsen. - Folk dro ut likene etter en kvinne og mann fra et rasert hotell. Flere biler ble ødelagt, føyer han til. Over 40 mennesker ble såret i angrepet, flere av dem alvorlig. Taliban i Pakistan har gjennomført flere hevnangrep etter at al-Qaida-leder Osama bin Laden ble drept av amerikanske spesialsoldater. Ett av de tidligere angrepene var rettet mot unge militærrekrutter idet de var på vei hjem på permisjon. Etter torsdagens angrep ble det først oppgitt at fem personer ble drept, men etter hvert steg dødstallene dramatisk. Sent på kvelden var tallet steget til over 30.

Hangu ligger nordvest i Pakistan, i de avsidesliggende stammeområdene ved grensen til Afghanistan. Byen har også hatt en rekke voldsepisoder knyttet til konflikten mellom sunnimuslimer og sjiamuslimer.

NTB