Ny Birgitte-sak rett over påske

Allerede rett over påske er det klart for ny runde i Birgitte-saken. Seks uker er satt av for lagmannsretten i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karmøy-jenta Birgitte Tengs (17) ble funnet drept om morgenen 6. mai 1995. For kort tid tilbake ble Birgittes nå 20 år gamle fetter dømt til 14 års fengsel i Karmsund herredsrett i Haugesund. Da sorenskriver Bjørn Solbakken leste opp dommen, anket fetteren på stedet. Den 20 år gamle Karmøy-gutten hevder å være uskyldig.

Han har kommet seg over sjokket etter å ha blitt enstemmig dømt i herredsretten. Nå jobber han i stedet målrettet mot lagmannsrettsaken, hvor han håper å bli frikjent.

Fornøyd

Fetteren gir uttrykk for at han er fornøyd med soningsforholdene i Haugesund kretsfengsel, selv om fengslet er svært nedslitt og umoderne. 20-åringen har gitt uttrykk for at han er fornøyd med de fengselsansatte i Haugesund, som han mener gjør en god jobb.

20-åringens forsvarere, Stavanger-advokatene Arvid Sjødin og Gunnar Helgevold, er allerede godt i gang med å forberede lagmannsrettsbehandlingen.

- Vi har bedt publikum som kan ha tips i saken om å ta kontakt, og vi har fått et hopetall henvendelser. Jeg tror fortsatt det er mange som kan sitte inne med verdifulle opplysninger i saken, sier advokat Arvid Sjødin til Dagbladet.

Anonyme

- Vi vil igjen oppfordre publikum om å ta kontakt med oss. Tipsene kan gjerne være anonyme, understreker han.

Etter det Dagbladet kjenner til, har det kommet inn flere oppsiktsvekkende opplysninger fra publikum. Advokat Sjødin vil imidlertid ikke kommentere tipsene.

Sjødin gir uttrykk for at det vil bli en grundig og omfattende vitneførsel i lagmannsretten.