Ny Bjugn-gransking

Riksadvokaten motsetter seg ikke at de medisinske funnene som lå til grunn for Bjugn-saken blir vurdert på nytt. Funnene vil dermed bli gransket av en uavhengig ekspert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beskjeden fra Riksadvokaten til Ulf Hammerns advokat, Christian Wiig, gjør at Wiig umiddelbart over påske vil kontakte avdelingsoverlege Bjørn Ruud ved Sentralsykehuset i Akershus.

- Han er en kapasitet. Jeg håper han vil svare ja på spørsmålet om å granske de medisinske funnene i Bjugn-saken, sier Wiig til Aftenposten.

Det er de såkalte kolposkopibildene som nå skal undersøkes på nytt. Bildene viser barnas kjønnsorganer, og var en viktig del av bevismaterialet under straffesaken der Ulf Hammern ble frifunnet for tiltalen om seksuelle overgrep mot ti jenter i Botngård barnehage i Bjugn.

Vurderingen av bildene vil kunne bli brukt i Ulf Hammerns sak for Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Hammern gikk til erstatningssak etter at han ble frifunnet i straffesaken. Frostating lagmannsretts kjennelse i erstatningssaken inneholder formuleringer som opprettholder mistanken mot ham, og kjennelsen er derfor brakt inn for Menneskerettighetsdomstolen.