Ny Blair-baby

LONDON (Dagbladet): Statsminister Tony Blair og kona Cherie venter sitt fjerde barn. Familieforøkelsen er ventet i mai neste år. Graviditeten kom som en overraskelse på familie og venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske statsministeren Tony Blair og kona Cherie (45) venter sitt lille barn i mai år 2000. Paret har tre barn fra før: Tenåringsguttene Euan (15) og Nicholas (13), og minstejenta Katryn (11).

Nyheten ble meldt fra BBC i går kveld, og graviditeten skal ha kommet særdeles overraskende på den nærmeste familiekrets og parets venner.

Tony og Cherie har i løpet av tida i Downing Street lagt stor vekt på at barna skal skjermes for pressen.

I tillegg til å være en god støttespiller for sin statsministermann er Cherie Booth Blair også en av Storbritannias ledende jurister. Hun ligger langt oppe på lista når avisene kårer de mektigste kvinnene i landet, og 45-åringen ligger også noen pund foran sin ektemann hva gjelder inntekt.

Den siste tida har hun vært særdeles i vinden i britiske aviser på grunn av sine kjolevalg. Den voldsomme mengden av representasjon som britisk statsministerfrue skal ha tæret hardt på økonomien. Cherie velger nemlig det beste av designerklær når hun skal vise seg fram som statsministerfrue, og det gjør hun svært hyppig.

Cherie skapte historie da hun flyttet inn i Downing Street nummer 10 i mai 1997. Da var hun den første yrkeskvinnen som ble statsministerfrue. Nå kommer Tony Blair til å skape historie ved å bli bli den første britiske statsministeren som må ta sin skjerv av bleieskiftarbeidet.

<B>MINI-MINISTER:</B> På et lite teselskap med skolebarn i Downing Street i går, kunne Cherie Blair avsløre en liten putt under designerkjolen.