Donald Trump

Ny bok: - Knus skallene deres

USAs forrige president skal ha møtt motstand i Det ovale kontor da han uttrykte et ønske om å slå hardt ned på fredelige demonstranter i fjor sommer, ifølge en ny bok.

ØNSKET VOLD: USAs daværende president, Donald Trump, skal ha ønsket at militæret skulle gripe inn med vold mot fredelige demonstranter i sommer. Foto: Reuters / NTB
ØNSKET VOLD: USAs daværende president, Donald Trump, skal ha ønsket at militæret skulle gripe inn med vold mot fredelige demonstranter i sommer. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da det i fjor sommer brøt ut voldsomme opptøyer i kjølvannet av dødsfallet til George Floyd i Minneapolis, skal USAs daværende president, Donald Trump, ha ønsket at militæret skulle gripe inn med vold.

Forsvarssjef Mark Milley skal ha avvist Trumps krav om at styrkene skulle gripe inn i folkemengdene ved å «knuse skaller».

Det kommer fram i et utdrag fra den kommende boka «Frankly, We Did Win This Election» av The Wall Street Journal-journalisten Michael Bender.

- Bare skyt dem

CNN har fått tak i et utdrag hvor det beskrives hvordan forsvarssjef Mark Milley skal ha følt at han var den eneste som viste motstand under heftige diskusjoner med Donald Trump om håndteringen av demonstrasjonene.

Boka beskriver hvordan den tidligere presidenten skal ha ønsket å slå ned på demonstrasjonene som brøt ut i Seattle og Portland.

Ifølge boka skal Trump ha vist til videoer av politibetjenter som ble voldelige med demonstranter - og sagt at han ønsket mer av det.

- Det er sånn man skal behandle disse menneskene. Knus hodeskallene deres, sa Trump, ifølge boka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer