Baneheia

Ny bok: De første feilene

Politiet skal ifølge ei ny bok ha begått flere tabber i den første, kritiske tida etter drapene i Baneheia i 2000. Hittil upubliserte bilder viser hvordan obdusentene skal ha slurvet med påkledningen.

NAKNE ARMER: Dette bildet skal vise hvordan obdusentene ved Rettsmedisinsk institutt var kledd under obduksjonen av Baneheia-ofrene. Foto: I skyggen av Viggo / Kripos
NAKNE ARMER: Dette bildet skal vise hvordan obdusentene ved Rettsmedisinsk institutt var kledd under obduksjonen av Baneheia-ofrene. Foto: I skyggen av Viggo / Kripos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forfatter Eivind Pedersen mener politiet i Agder tok for lett på etterforskningen i de innledende timene etter drapene i Baneheia. Pedersen satt selv i buskene og observerte da Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen ble funnet i friluftsområdet Baneheia i Kristiansand, etter at de ble brutalt voldtatt og drept 19. mai 2000.

Tirsdag lanseres Eivind Pedersens bok «I skyggen av Viggo. Halve livet bak gitteret». Tidligere Dagbladet-journalist Pedersen ble kjent som den eneste i pressekorpset som stilte spørsmål til Viggo Kristiansens skyld da Baneheia-saken gikk i tingretten i 2001.

Brusflaska

Journalist Pedersen betegner politiets behandling av brusflaska som den første polititabben. Jentene hadde nemlig med seg ei flaske av typen Grans Siesta da de dro for å bade på ettermiddagen 19. mai 2000.

Familiene til jentene var ute og lette etter dem i Baneheia natt til lørdag. Da fant en av dem denne flaska en gang mellom klokka 04:00 og 05:30, ifølge Pedersen. Familien brakte flaska med til politiet, som la den inn i politi-teltet. Der havnet den sammen med annet søppel, skriver Pedersen i boka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer