Ny bok om Mette-Marit

Forfatter Halfdan Freihow skal skrive Mette-Marits offisielle biografi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blir bok

(Dagbladet.no): Kronprinsesse Mette-Marit ble grepet da hun leste boken «Kjære Gabriel», en kjærlighetserklæring fra Halfdan Freihow til hans autistiske sønn.

Nå har forfatteren fått i oppdrag å skrive den første autoriserte biografien om kronprinsessen, skriver Aftenposten.

- Jeg er selvfølgelig kjempeglad og stolt. For en kort tid tilbake ble jeg oppringt fra Slottet med en forespørsel om jeg kunne tenke meg oppdraget. Jeg innrømmer at jeg var usikker, sier Halfdan Freihow.

Boken skal etter planen komme ut i september 2006 på Font Forlag som Freihow driver sammen med Knut Ola Ulvestad.

- Det viste seg at kronprinsessen og jeg hadde sammenfallende forventninger og ønsker om hvordan denne oppgaven skal løses. Jeg står selvfølgelig helt fritt i mitt arbeid, og får nødvendig tilgang både til kronprinsessen selv og andre nødvendige kilder. For meg er det viktig at det blir en leseverdig bok som jeg kan stå inne for litterært og på andre måter, sier Freihow.

Slottet bekrefter at arbeidet med den første offisielle biografien om kronprinsessen er i gang.

- Fra Slottets side har vi lenge ønsket å starte arbeidet med en bok som kronprinsessen vil samarbeide om. Freihows gode penn og skrivearbeid var avgjørende for valget av forfatter. Vi er veldig glade for at vi har fått en avtale med Freihow og Font Forlag, sier Slottets informasjonssjef Astrid Versto.

I høst gir også to av Dagbladets journalister, Frode Hansen og Tommy Fossum, ut en bok om Mette-Marit på Publicom forlag. De to dekket kongehuset i tida da kronprinsparet ble kjærester, forlovet og seinere gift.

I 2001 skrev dessuten Se & Hør journalist Håvard Mælnes boken «Prinsesse mot alle odds», noe som medførte skandaleoppslag om kronprinsessens utagerende fortid.

OFFISIELL BIOGRAFI: Halfdan Freihow har fått i oppdrag å skrive Kronprinsesse Mette-Marits biografi.