Ny bok om Trumps bindinger til Russland: - Den største politiske skandalen etter Watergate

- Skremmende lesing.

NYE AVSLØRINGER: Forfatter Luke Harding har gått grundig til verks for å dokumentere USAs president Donald Trumps bindinger til Russland og president Vladimir Putin. Foto: Mikhail Klimentyev/Sputnik/AFK/NTB Scanpix
NYE AVSLØRINGER: Forfatter Luke Harding har gått grundig til verks for å dokumentere USAs president Donald Trumps bindinger til Russland og president Vladimir Putin. Foto: Mikhail Klimentyev/Sputnik/AFK/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag lanseres boka «Sammensvergelse: Hvordan Russland hjalp Donald Trump inn i Det hvite hus» samtidig i Norge, USA, England, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Nederland, Sverige og Finland.

Forfatteren av boka er den anerkjente britiske journalisten Luke Harding, som har gått grundig til verks for å dokumentere USAs president Donald Trumps bindinger til Russland.

Detaljer om bokas innhold har vært underlagt strengt hemmelighold på grunn av frykt for hacking og lekkasjer, men onsdag kveld slapp The Guardian en smakebit av hva leserne har i vente.

Ansatte tidligere spion for å etterforske Trump

Mye av bokas materiale er basert på Steele-rapporten, som den tidligere britiske MI6-agenten Christopher Steele står bak.I utdraget fra boka som The Guardian har publisert, får man et unikt innblikk Steeles karriere helt tilbake til hans første år som spion ved den britiske ambassaden i Moskva i 1990.

Etter at Steele sluttet i MI6 i 2009, startet han opp et kommersielt etterretningsfirma, Orbis, sammen med tidligere kollega Christopher Burrows. Like etterpå begynte selskapet å samarbeide med det Washington-baserte etterretningsfirmaet Fusion GPS, som i 2016 ba Steele om å etterforske Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer